29 Березня 2024, 01:49 | Реєстрація | Вхід
/ II Дитячий літконкурс «Я – майбутнє України» - 10 Травня 2019

II Дитячий літконкурс «Я – майбутнє України»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 10 Травня 2019 (П'ятниця)
Час: 00:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 4.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 5296


10 лютого стартував прийом творів на ІІ Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Я – майбутнє України» в рамках ІI Міжнародного дитячого літературного фестивалю Literature Future.



Благодійний фонд «Я – майбутнє України», місією якого є підтримка, захист та розвиток дітей в Україні, з 10 лютого до 10 травня 2019 року оголошує ІІ Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Я – майбутнє України» для учнів загально-освітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованців ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України (до 18 років).

Метою конкурсу є популяризація читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни. Даний конкурс організовується в межах існуючих просвітницьких програм Благодійного фонду та є складовою ІІ Міжнародного дитячого фестивалю Literature Future

Юні літератори зможуть опублікувати свої твори в книзі вибраних творів «Я – майбутнє України. Діти. Книга ІІ». На фестиваль запросять 100 найталановитіших дітей з усієї України, які представлятимуть свої регіони.

Також у рамках фестивалю проведуть конкурс на найкращий твір серед учнів з всієї України. За результатами конкурсу журі спершу обере 20 найкращих творів, а в основний день фестивалю визначать три призові місця:
  • 1 місце – виграш 10 тисяч гривень;
  • 2 місце – виграш 5 тисяч гривень;
  • 3 місце – виграш 5 тисяч гривень.
ІI Міжнародний дитячий літературний фестиваль Literature Future у Чернівцях має стати колискою літературної дитячої творчості в Україні. Під час проходження Фестивалю будуть відбуватись майстер-класи, лекції, перформенси, дитячі літературні читання власних творів. Під час Фестивалю відбуватиметься автограф-сесія з відомими письменниками і поетами як України так і з-за закордону, які на власному прикладі покажуть чого можна досягти в літературі, якщо почати розвивати свій талант у цю ж мить; що немає нічого неможливого. У Фестивалі прийматимуть участь не лише обдаровані діти, а й ті, хто пише для дітей і заради дітей, ті, хто у своїй творчості піднімають тему дітей.



Положення про ІІ Всеукраїнський дитячий 
літературний конкурс «Я – майбутнє України»

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Благодійний фонд «Я Майбутнє України», місією якого є підтримка, захист та розвиток дітей в Україні, з 10 лютого до 10 травня 2019 року оголошує ІІ Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Я – майбутнє України» для учнів загально-освітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованців ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України (до 18 років).

Метою конкурсу є популяризація читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни. Даний конкурс організовується в межах існуючих просвітницьких програм Благодійного фонду та є складовою ІІ Міжнародного дитячого фестивалю Literature Future. 

Переможці Конкурсу представлятимуть свій навчальний заклад у Вересні 2019 р. у фіналі ІІ Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України», який відбудеться в місті Чернівці під час ІІ Міжнародного дитячого фестивалю Literature Future. 

2. ЖУРІ КОНКУРСУ

2.1. Для визначення переможців Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України» оргкомітетом створюється компетентне журі, до складу якого входять: 

1. Левченко Марта –голова журі, Президент БФ «Я майбутнє України»;
2. Сокіл Тетяна – поетеса, мистецтвознавець, викладач фахових дисциплін на кафедрі театральної режисури художньо-педагогічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету;
3. Данілін Іван - актор і режисер  Народного театру «Молодий театр».
4. Китайгородська Віра – українська письменниця, громадська діячка.  Лауреат премій імені Сидора Воробкевича, імені Дмитра Загула, імені Тараса Мельничука, нагороджена всеукраїнською відзнакою «Золоте перо України», удостоєна звання «Заслужений працівник культури України». Засновниця міжнародної премії ім.. Ольги Кобилянської.  
5. Воронюк Леся - українська письменниця, журналіст та громадський діяч, член Національної спілки журналістів України.
6. Савченко Віталія - українська поетеса й дитяча письменниця. Співавтор в дорослих та дитячих збірках, електронних збірках казок.
7. Дарина Туз - директор видавничого дому «Букрек», Заслужений журналіст України, голова Асоціації ділових жінок Буковини.
8. Фисюк Олександр – учасник І Міжнародного дитячого літературного фестивалю Literature Future. 
9. Катерина Генріх - ілюстратор, викладач і засновниця курсів ілюстрації для дітей, учасниця експозицій міжнародного фестивалю книжкової ілюстрації «Морс» (2017, 2018 р.), міжнародного фестивалю дизайну та ілюстрації COW Design Festival, співорганізаторка виставки, присвяченої зникаючим видам тварин «Статус: зникаючий», дитячого літературного фестивалю Literature Future, автор дитячої книжки-картинки про асканійський заповідник «Асканія Нова».

Склад журі затверджується протокольним рішенням оргкомітету Конкурсу.
2.2. Для визначення переможців Конкурсу кожен член журі ознайомлюється з конкурсними творами та виставляє бали за 5-бальною шкалою.
2.3. У випадку, якщо максимальний підсумковий бал буде рівним у двох і більше творів, голова журі, враховуючи рекомендації членів журі, визначає твір/твори, що перемогли у Конкурсі.

3. УМОВИ КОНКУРСУ

3.1. Конкурсні твори у друкованому вигляді приймаються на адресу організатора конкурсу – Благодійного Фонду «Я майбутнє України» (вул. Богомольця, 1, м. Чернівці, 58001, з позначкою «На Конкурс»). 
Кінцевий термін подання конкурсних робіт 10 травня (за поштовим штемпелем). Твори в електронному вигляді приймаються на електронну адресу: lit.fest.ua@gmail.com
Контакт для запитань та деталей, що виникають у зв’язку із участю у Конкурсі: 0800503231 (безкоштовно для всіх абонентів) або надіслати на ел. адресу: lit.fest.ua@gmail.com
3.2. На конкурс приймаються тільки оригінальні авторські твори (ессе, новели, романи, тексти пісень, тощо). 
3.2. Додаткова тема цьогорічного конкурсу – «Мрії про майбутнє» (з-поміж робіт на цю тему Голова журі Левченко Марта обиратиме твір, який стане переможцем у категорії Гран-прі).
3.4. На розгляд приймаються прозові та поетичні твори, написані українською мовою на довільну тему.
3.5. Обсяг конкурсної роботи - необмежений.
3.6. Для участі у Конкурсі необхідно подати:
  • конкурсну роботу у друкованому вигляді на аркушах білого паперу формату А4. Усі аркуші мають бути пронумеровані, починаючи з титульної. 
  • конкурсну роботу в електронному вигляді у форматі Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, назва файлу має містити назву оповідання (тощо) латиницею.
  • лист конкурсанта про себе у довільному порядку.
  • ОБОВ`ЯЗКОВО контактні дані (адреса, номер телефону учасника та батьків, e-mail, письмова згода на участь у ІІ Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Я – майбутнє України» та у ІІ Міжнародному дитячому фестивалі Literature Future.
3.7. Твори мають бути оригінальними та авторськими.
3.8. Кожен учасник повинен усвідомлювати серйозність конкурсу та погоджуватись на приїзд у м. Чернівці на ІІ Міжнародний дитячий фестиваль Literature Future у разі потрапляння у сотню найкращих.

4. НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ

4.1. Нагородження переможців Конкурсу відбувається в рамках фінального заходу 
ІІ Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України».
4.2. Місце та час проведення церемонії нагородження переможців Конкурсу визначається оргкомітетом літературного конкурсу «Я – майбутнє України».
4.3. Призери (І, ІІ, ІІІ місце) нагороджуються преміями у двох категоріях : 1- 4 класи та 5-11 класи (в тому числі й вихованці коледжів і ліцеїв).
4.4. У кожній з категорій призовий фонд  становить: І місце – 10 тисяч гривень, ІІ місце – 5 тисяч гривень, ІІІ місце – 5 тисяч гривень.
4.5. Від Президента БФ «Я майбутнє України» буде вручена спеціальна нагорода одному з учасників.
4.6. Двадцять найкращих творів будуть видрукувані у Книзі «Я - майбутнє України. Діти. Книга ІІ».
4.7. Сто найкращих учасників будуть запрошені на фінальний захід Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України», який відбудеться у Вересні 2019 р. у місті Чернівці.
4.8. Всі учасники будуть нагородженні грамотами, з них сотня кращих – пам’ятними призами. Школи у яких навчатимуться переможці Конкурсу отримають відзнаки «Тут навчається Майбутнє України!»

5. ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

5.1 Повідомлення про результати Конкурсу розміщується на офіційній веб-сторінці організатора  БФ «Я майбутнє України»  http://www.future-ukr.org.ua/ у серпні 2019 року.
5.2 Сотня найкращих отримають запрошення на ІІ Міжнародний дитячий літературний фестиваль Literature Future.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar