29 Березня 2024, 04:37 | Реєстрація | Вхід
/ Акція до 5-ї річниці арешту Олега Сенцова - 10 Травня 2019

Акція до 5-ї річниці арешту Олега Сенцова

Категорія: «Події»
Дата: 10 Травня 2019 (П'ятниця)
Час: 10:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Хрещатий парк
Адреса: вул. Михайла Грушевського
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 567


У п’ятницю, 10 травня, об 11.00 у Хрещатому парку (вул. Михайла Грушевського) письменники, актори, музиканти та правозахисники висадять квіти для заручників Кремля. Акція відбудеться на підтримку започаткованого акторкою Риммою Зюбіною флешмобу під гаслом «Саджайте квіти, а не людей».

Цього дня 5 років тому у Сімферополі арештували кінорежисера і письменника Олега Сенцова. Пізніше за сфабрикованим звинуваченням його засудили до 20 років колонії. Свій термін режисер відбуває на крайній півночі Російської Федерації в Лабитнангі.

За даними організаторів глобальної акції #SaveOlegSentsov, щонайменше 98 українських політв’язнів утримуються в Російській Федерації та окупованому Криму, близько 120 військовополонених та цивільних заручників у підвалах окупованого Донбасу та 24 українські військовополонені моряки – у СІЗО «Лефортово».

Участь в акції, зокрема, візьмуть режисер Ахтем Сеітаблаєв, письменник Андрій Курков, актриса Римма Зюбіна, музикант Андрій Хливнюк, вчений Ігор Козловський та інші.

Місце зустрічі: біля «Монумента жабі» в Хрещатому парку – https://bit.ly/2V9XRSR 

Організатори акції – Центр Громадянських Свобод, PEN Ukraine та АвтоМайдан за підтримки Київської міської державної адміністрації.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar