28 Березня 2024, 23:02 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова про прозу та поезію з Мирославом Лаюком - 15 Квітня 2019

Розмова про прозу та поезію з Мирославом Лаюком

Категорія: «Події»
Дата: 15 Квітня 2019 (Понеділок)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Луцьк
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лесі Українки, 30
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 738


Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на розмову про прозу та поезію з Мирославом Лаюком. Захід відбудеться 15 квітня. Початок – о 19:00. Модерує Анна Луцюк.

Мирослав Лаюк презентуватиме нову поетичну книжку – «Троянда», а також розповість про багатошаровий роман «Світ не створений».

Поетична книжка Мирослава Лаюка «Троянда» – це занурення всередину слів і змістів, спрощення й ускладнення одночасно. Поет відшуковує в собі і старих сенсах нові сили, а ілюстраторка Альона Соломадіна увиразнює це графікою і шрифтами, які ще й у візуальний спосіб занурюють читача в образ слова.

«Це книжка про реабілітацію «слів з великої букви», про те, що страх перед шаблоном став шаблоном, що коли «слова з великої букви» стають лише словами – ми мусимо їх перезапустити, навіть якщо це не всім подобається», - Мирослав Лаюк про книжку (для інтерв’ю блогу Yakaboo).



«Візуальна концепція книги «Троянда» будується на декоративному шрифті, що дозволяє засобами графіки передати складне значення простих слів. Ілюстрації представляють собою абстрактну графіку, в основі якої покладено літери. Різноманітні композиційні рішення спонукають читача зануритися в образ слова. Вибір напряму дизайну ґрунтується на візуальних парадигмах fashion індустрії. Але це не є прямим копіюванням, а скоріше,— іронічний натяк на пафос», — Альона Соломадіна про візуальну концепцію збірки.

«”Как делать стихи?” – запитував один поет і пояснював, як їх робити. Поети для мене поділяються на таких, у кого бачиш, як вони роблять вірші, й таких, у кого не можеш цього не тільки побачити, а взагалі хоч якось осягнути. Незбагненні поети. Незбагненно дивні, особливі, прекрасні. Мирослав Лаюк із «Трояндою» – це саме той другий поетичний світ. «Троянда» тут, поруч зі мною, на моєму письмовому столі. Повертаюся до неї,  гортаю, вдивляюся, вчитуюся: незбагненно, тонко і точно», — Юрій Андрухович про книжку.


15 квітня, 19:00. Луцька Книгарня «Є», вул. Лесі Українки, 30. Тел.: (0332) 72 43 76


0 коментарів

Залишити коментар

avatar