28 Квітня 2024, 00:00 | Реєстрація | Вхід
/ «Ключові клапани» Павла Коробчука в Києві - 10 Квітня 2019

«Ключові клапани» Павла Коробчука в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 10 Квітня 2019 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Х.Л.А.М.
Адреса: вул. Межигірська 23/22
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 733


Письменник Павло Коробчук презентує свою нову книжку «Ключові клапани». Це друга книжка великої прози Коробчука. Це історія про дружбу і зраду, славу і звинувачення, хворобу і любов, музику й мужність. Модерує — Богдан-Олег Горобчук.

«Вирішив підсумувати час від точки дня Незалежності до сьогодення. Розмислами, історіями, героями показати — як час і нові знання змінюють наше минуле. Час змінює минуле. Кожне попереднє десятиліття породжує наступне. І це схоже на передачу генів: ось з’являється нібито нове десятиліття, але з генетичним матеріалом минулого десятиліття, з подібними рисами обличчя, і тому історії повторюються під зовсім неочікуваним кутом і в неочікуваних обставинах», – зауважує письменник про «Ключові клапани».

Перед читачем розгортається історія 4-х друзів: Дениса, Яна, Юри і Віти. Одного спекотного серпневого полудня діти виходять з музичної школи і зустрічають активістів, що святкують проголошення Незалежності України. Кожен герой роману дуже різний, як й музичні інструменти у їхніх руках — волторна, гітара, барабани і скрипка, — а відтак, й доля у друзів складається по-різному.

«Чотири головні герої «Ключових клапанів» — це чотири збірні образи — моїх друзів, недругів, просто красивих незнайомих облич на фотокартках. Я їх дуже довго збирав докупи, а ще довше формував хронологічну лінію сплетінь їхніх біографій. Кожен герой, і музичний інструмент кожного з них, — це символ того, як могла би розвиватися країна, якби вона була людиною. Чотири різні характери, чотири різні перспективи і стратегії. Хоча, про які стратегії можна говорити, якщо далеко не всі з них спрямовані на самовдосконалення… І слово «клапани» — це не так про серце, як про музику. Чому? Про це — в романі».

10 квітня, 19:00. Київ, Художники Літератори Артисти Музиканти, вул. Межигірська 23/22


0 коментарів

Залишити коментар

avatar