19 Квітня 2024, 04:15 | Реєстрація | Вхід
/ Ф. Ніцше «Так казав Заратустра» з Тарасом Лютим - 25 Березня 2019

Ф. Ніцше «Так казав Заратустра» з Тарасом Лютим

Категорія: «Події»
Дата: 25 Березня 2019 (Понеділок)
Час: 20:00
Вартість: 1800 грн.
Місто: Київ
Місце: Будинок Майстер Класс
Адреса: вул. Богдана Хмельніцького, 57б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1514


Команда Cowo.книги запрошує спільно дослідити книгу відомого на весь світ філосова Фрідріха Ніцше. Пропонуємо вам прочитати з нами книгу «Так казав Заратустра» з нашим експертом Тарасом Лютим. Читання розпочнеться 25 лютого.

Чому книга важлива:

Мало не кожному читачеві, який цікавиться філософією, знайомий твір «Так казав Заратустра» Фрідріха Ніцше. Зміст не прозаїчний: розповідь йдеться про долю і вчення мандрівного філософа, який взяв собі ім'я Заратустра.

Книга являє собою поетично-філософський трактат. Тут розкривається позиція самого Ніцше відносно місця людини в світі.  А однією з центральних ідей роману є думка про те, що людина - проміжна ступінь в перетворенні мавпи в надлюдину. Та не всяк, хто прочитав «Заратустру» може похвалитися, що розуміє все в ньому до кінця. А деякі фрагменти просто залишають стан оторопіння.
 
Чи знаємо ми про сатиру, пародію чи еротичний гумор, який використовує Ніцше? Про що говорять нам алегоричні образи цієї книжки? Чи це пророчий і священний текст, а може художній вимисел? Як ставитися до позірної мізогінії та провокативних афористичних висловлювань Ніцше?
 
Спробувати відповісти на ці запитання – неабияке завдання. Але ми будемо намагатися. Філософ неодноразово закликав до повільного читання. Саме цю процедуру вартує застосувати й до його книжки.


Про експерта:

Тарас Лютий — український філософ, письменник, колумніст, музикант. Закінчив Київську політехніку та Києво-Могилянську академію. Доктор філософських наук. Професор кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА. Старший науковий працівник відділу філософської антропології Інституту філософії ім. Григорія Сковороди. Куратор і викладач «Культурного проекту». Пише короткі культурологічні есеї, грає в гурті «Четверо з Полонезу». Автор монографій. Лауреат премії ім. Петра Могили.

Программа читання:

Перед першою зустріччю учасники групи отримають від нашої команди матеріали обсягом близько 50 сторінок для підготовки. Ці матеріали стануть свого роду «гідом і порадником» для активного читання. Ви дізнаєтеся, на що варто звертати увагу при читанні, як і які питання формулювати для продуктивної дискусії в групі. На першій зустрічі всі учасники отримають власні роздруківки книг.

Читання в группі розпочнеться та завершиться зустрічами з Тарасом Лютим у малій групі (до 10 людей).
  • 25 лютого 19:00-22:00 – відбудеться перша зустріч групи для старту курсу місячного активного читання книги  "Що казав Заратустра” з Тарасом Лютим;
  • 3 березня (неділя) о 12:00-14:00 – реальна зустріч учасників;
  • 12 березня – скайп-зустріч;
  • 19 березня 23:30 – відправлення есе;
  • 25 березня 19:00-22:00 - фінальна зустріч з Тарасом Лютим.
Вартість курсу: 1800 грн. Більше про читання: https://cowo.guru/cowo-knygy-zaratustra

Cowo.Книги – це проект, який об’єднує однодумців для спільного читання книжок в малих групах з експертами.

Київ, Будинок Майстер Класс, вул. Богдана Хмельніцького, 57б


0 коментарів

Залишити коментар

avatar