29 Березня 2024, 15:16 | Реєстрація | Вхід
/ Перша збірка поезій про Майдан: п'ять років по тому - 16 Лютого 2019

Перша збірка поезій про Майдан: п'ять років по тому

Категорія: «Події»
Дата: 16 Лютого 2019 (Субота)
Час: 14:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Клуб «Наш Формат»
Адреса: провул. Алли Горської 5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 577


У лютому 2014 року було підписано до друку першу антологію поезій про Євромайдан "Материнська молитва. Українки - героям Майдану". Вона побачила світ завдяки співпраці мистецького порталу "Жінка-Українка" та видавництва Наш Формат. Щодо видавництва, то воно власним коштом надрукувало її і передруковувало потім, аби якомога більше людей змогли мати "Материнську молитву" на своїх книжкових полицях. 

Але першими читачами збірки стали ті, для кого вона й була написана - учасники Євромайдану. Перша презентація відбулася  в колі майданівців в коридорах Українського дому. 

26 жінок-українок вилили свій біль, свою тугу, свою віру і свою материнську молитву у віршовані рядки, які ввійшли до антології. Не всі вони професійні письменниці. Дехто з них - самі активні учасниці тих подій, матері, дружини, сестри тих, хто був  під кулями в центрі столиці. 

У книжки вже є своя історія. Про неї та про долі жінок з різних куточків України , які тоді словом підтримали героїв Майдану, ми й поговоримо при зустрічі, яка відбудеться 16 лютого о 14:00 у затишному приміщенні  клубу "Наш формат". Будуть спогади, аналіз минулих і бачення теперішніх подій, багато поезії, музики, пісень. Запрошуємо на наш творчий вогник всіх бажаючих!


16 лютого, 14:00. Київ, Клуб «Наш Формат», провул. Алли Горської 5


0 коментарів

Залишити коментар

avatar