29 Березня 2024, 00:13 | Реєстрація | Вхід
/ 15 лютого | Проект #Пограниччя308 в Дніпрі - 15 Лютого 2019

15 лютого | Проект #Пограниччя308 в Дніпрі

Категорія: «Події»
Дата: 15 Лютого 2019 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: Mediaprostir
Адреса: проспект Олександра Поля 2Д
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 704


15 лютого у Дніпрі стартує літературно-мистецький проект #Пограниччя308, який реалізує Міжнародний фонд «Відродження», партнерами проекту у Дніпрі є: Громадський Рух «Gender Stream» і Mediaprostir. 

Учасники заходу:

  • Олена Герасим'юк, письменниця, журналістка, громадська діячка, парамедик Медичного батальйону «Госпітальєри»;
  • Борис Гуменюк, письменник, колишній заступник командира Добровольчого батальйону ОУН, голова Української Військової організації – ОУН;
  • Андрій Єрмоленко, куратор візуальної частини проекту «Пограниччя.308», художник, ілюстратор, дизайнер, арт-директор видання «Український Тиждень»;
  • Яна Зінкевич, начальниця Медичного управління та реабілітації Української Добровольчої Армії, командирка Медичного батальйону Госпітальєри Госпитальеры Hospitallers;
  • Олег Короташ, куратор літературної частини проекту «Пограниччя.308», поет, філософ, громадський діяч;
  • Максим Паленко, художник, графік та ілюстратор;
  • Радослава Чекмишева, керівниця проекту «Пограниччя.308», менеджерка Ініціатив у сфері культури Міжнародного фонду «Відродження». 

Ідея проекту, яка виникла ще минулого року, полягає у тому, аби об’єднати літературу й арт, створивши єдиний інтелектуальний простір, де «люди культури» гуртуються; ведуть діалог на теми, що є актуальними для локальних спільнот і на загальнонаціональному рівні; формують спільні наративи і спільний порядок денний сучасної української культури. 

Задля втілення цієї ідеї, в межах проекту, протягом лютого-травня 2019 року, у дев’яти містах України: #Дніпро, #Харків, #Тернопіль, #Івано-Франківськ, #Херсон, #Одеса, #Ужгород, #Вінниця, #Київ, - відбудуться виставки художніх робіт, #літературні_читання та публічні обговорення, за участі відомих українських письменників, художників, громадських діячів. 
 
Проект стартує у Дніпрі невипадково, адже у 2014-му році це місто стало осердям формування волонтерського руху і форпостом оборони проти російської військової агресії. #Волонтери стали тими, кому мешканці України довіряють найбільше, поряд з церквою та Збройними силами. Тема волонтерства буде фокусною в обговоренні, яке відбудеться після кураторської екскурсії та літературних читань. 

Контактна особа: Радослава Чекмишева, менеджерка Ініціатив у сфері культури Міжнародного фонду «Відродження», e-mail: chekmysheva@irf.ua.

15 лютого, 18:00. Дніпро, Mediaprostir, проспект Олександра Поля 2Д


0 коментарів

Залишити коментар

avatar