19 Квітня 2024, 07:36 | Реєстрація | Вхід
/ «Катанга» — презентація коміксу (bande dessinée) - 15 Лютого 2019

«Катанга» — презентація коміксу (bande dessinée)

Категорія: «Події»
Дата: 15 Лютого 2019 (П'ятниця)
Час: 20:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Французький інститут в Україні
Адреса: вул. Олеся Гончара, 84
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 628


Коли одна з найбільших газет Франції публікує рецензію на третій, останній, том графічного роману «Катанга» від видавництва Дарґо, для нас це може звучати незвичайно, але з точки зору французької інтелігенції публікація такого графічного роману мало чим відрізняється від публікації книги якогось відомого письменника. Чому це так? Яке місце займають графічні романи (bande dessinée) в культурному житті Франції?

Саме це і стане темою нашої зустрічі 15 лютого

Під час зустрічі відбудеться презентація одного з перших французьких bande dessinée, перекладених українською та дружня розмова про те, що собою являють bande dessinée, які у Франції та Бельгії також називають дев’ятим видом мистецтва, чим відрізняються від коміксів (та які взагалі бувають види коміксів), яка їх історія та які перспективи побачити на українському книжковому ринку новинки bande dessinée.

Далі ми поговоримо безпосередньо про BD «Катанга». Про історію від легендарного Фаб'єна Нюрі (автора славнозвісної «Смерті Сталіна»), про те, що в графічному романі справжнього, а що є творчою фантазією, а також про те, чому «Катанга» є актуальною для сучасної України. Крім того, ми поговоримо про технічні виклики та особливості перекладу українською мовою.

P.S. Івент безкоштовний. Але треба зареєструватся: docs.google.com/forms/d/e/1FAIp...
P.P.S. Звичайно ж «Катангу» можна буде придбати безпосередньо на місці! ;)

15 лютого, 19:00. Київ, Французький інститут в Україні, вул. Олеся Гончара, 84


0 коментарів

Залишити коментар

avatar