Книгарня «Є» запрошує на лекцію Дар'ї Москвітіної та Богдана Корнелюка «Колобок, ірландське рагу, смажені зелені помідори: гастрономічний код літератури». Захід відбудеться 15 лютого. Початок — о 18:30.
Чи існує у світі щось, що було б поєднано тісніше, ніж їжа і література? Ми отримуємо однаково сильне задоволення від смачно приготованої страви та від гарно написаного твору… Нові книжки пахнуть ваниллю і корицею, і ми жадібно «проковтуємо» їх, наче тістечка… Письменники-гурмани насичують свої твори смаками і пахощами, приправляючи їх гострими сюжетами і прикрашаючи вишуканим декором з епітетів і метафор… Тож поговорімо про стосунки їжі та літератури, про смакові вподобання письменників, про книжкове меню та про секрети літературної кухні. Запрошуємо всіх скласти з книжок та смаколиків власний рецепт гарного настрою.
Дар’я Москвітіна – кандидат філологічних наук, літературознавець, доцент кафедри іноземних мов Запорізького державного медичного університету.
Богдан Корнелюк - кандидат філологічних наук, літературознавець, доцент кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії.
Запорізька Книгарня «Є», пр. Соборний, 137. Тел.: (0612). Вхід вільний.