19 Квітня 2024, 18:10 | Реєстрація | Вхід
/ Розенкрейцерські маніфести: під знаком Реформації - 13 Лютого 2019

Розенкрейцерські маніфести: під знаком Реформації

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 13 Лютого 2019 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Літературний клуб «Пломінь»
Адреса: провулок Шевченка 5 (ст.м. Майдан Незалежності), Козацький Дім - 3 поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 581


В середу, 13 лютого, в київському лекторії літературного клубу «Пломінь» відбудеться лекція релігієзнавця, кандидата філософських наук Руслана Халікова, присвячена розенкрейцерським маніфестам.

На початку XVII століття Європа готувалася до великої війни, і не лише в політичній площині, а також у світоглядній. Ключова релігія Заходу розділилася на дві частини, очікування найближчим часом кінця світу привели Френсіса Бекона й Томмазо Кампанеллу того часу до утопічних місць, а Френсіса Годвіна та Сірано де Бержерака взагалі змусять висадитись на Місяці. Саме тоді, наче землетрус, інтелектуальну поверню континенту перевертають розенкрейцерські маніфести. Хто був їх автором? Це витвір лютерантського фундаменталізму, християнсько-мусульманського діалогу чи переможної секуляризації?

Під час лекції ми звернемося до ключових ідей та стилю написання маніфестів «Fama Fraternitatis» та «Confessio Fraternitatis», спробуємо зрозуміти їхнє місце в модерному езотеризмі, обговоримо важливі теорії щодо розенкрейцерського руху.

Лекція розпочнеться о 19.00 в літературному клубі «Пломінь», що знаходиться за адресою: провулок Шевченка 5 (ст.м. Майдан Незалежності), Козацький Дім - 3 поверх. 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar