20 Квітня 2024, 13:06 | Реєстрація | Вхід
/ Проект «Творчий ковчег» святкує 2 роки існування - 9 Лютого 2019

Проект «Творчий ковчег» святкує 2 роки існування

Категорія: «Події»
Дата: 09 Лютого 2019 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Будинок Письменників
Адреса: вул. Банкова, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 993


9 лютого у Будинку письменників на Банковій відбудеться урочистий концерт до святкування другої річниці існування проекту «Творчий ковчег», створеного Кабінетом молодого автора Національної спілки письменників України. 

Два роки назад наш мистецький кораблик відплив у бурхливе море творчості, несучи на собі художників, поетів, прозаїків, музикантів та інших талановитих людей. Основна концепція проекту — поєднання всіх можливих видів мистецтва в одному заході. Кожного місяця у другу суботу молоді митці збираються в старовинній залі, щоби поділитися своїми новинками. За два роки в рамках заходів відбулося безліч творчих акцій: відкриття художніх виставок, презентації книжок та видавництв, читання власних віршів, виступи гуртів та сольних виконавців, танці, театральні перформанси, акторське читання класичної поезії, мистецькі лекції та майстер-класи… Така ідея навіяна самою сучасністю, що диктує необхідність синтезу мистецтв, об’єднання різнопланових творчих сил для створення принципово нових і освіження звичних жанрів. 

Цей проект має кілька цілей: дати змогу творчій молоді проявити себе, познайомитися з однодумцями, знайти колег для реалізації творчих ідей, а глядачам, як звично кажуть – «доторкнутися до прекрасного». 

«Творчий ковчег» став стартовим майданчиком для багатьох митців, саме тут вони вперше демонстрували свою творчість широкому загалу. 

Бували на палубі «ковчегу» і доволі відомі люди – поети Юрко Позаяк і Дмитро Лазуткін, музикант Дмитро Мазуряк (відомий участю в гурті «Пацики з Франика»), гурти «Frau Marla» і «Телері». 

Заходи відбуваються у форматі «печворку» — кожен учасник має певний відрізок часу, у який уміщує презентацію власної творчості так, як бажає. 

Тут немає суворого обмеження по темі чи контенту. Проте іноді бувають винятки: наприклад, «Творчий ковчег» 14 жовтня 2017 року був цілком присвячений захисникам України: творчості військовослужбовців та членів їхніх сімей, волонтерів та переселенців зі сходу. Значна частина людей в залі була вдягнена у військову форму, були присутні і учасники добровольчих батальйонів, і представники регулярної армії. 

Але іноді ми звертаємося і до зовсім «несерйозних тем». Так, «ковчеги» можуть бути присвячені весняним квітам, котам, літу... На новорічному заході під кінець 2018 року учасники вільного мікрофону читали вірші про …свиню, адже саме вона є покровителькою нинішнього року. 

На «Творчому ковчезі» панує дух демократичності, свободи самовираження, творчої енергії. Тут існує лише одне обмеження – вікове. В основній програмі можуть брати участь молоді митці віком до 35 років. Але це не заважає старшому поколінню відвідувати заходи, брати участь у вільних читаннях і навіть вважатися постійними учасниками «Творчого ковчега». 


У «Творчому ковчезі» 9 лютого представлятимуть свою творчість поети Олексій Маслов (Чернігів), Марґо Ґейко, Анна Тащенко, Дмитро Луняка, Олександр Козинець; глядачі побачать і почують музичні виступи від гуртів «РікиНот» та «Зілля», бандуристки Юлії Григорук, лідера гурту «Незабуті» Ігоря Двигало, піаніста Васі ЧЕ. Казкарка з Тернополя Ірина Мацко презентує книгу, в якій вміщені не лише її казки, а і плоди колективної творчості – казки, написані дітьми та користувачами мережі Facebook. Уривок з театральної вистави привезуть із Вишгорода діти-актори, учасники Творчого об’єднання «Різні люди». Також на початку відбудеться відкриття першої в житті художньої виставки надзвичайно талановитої художниці-початківця — Галини Незабитовської, яка почала малювати олійні картини у… 80 років. 

Традиційно після основної програми планується вільний мікрофон: будь-який із відвідувачів заходу може взяти 5 хвилин часу, щоби вмістити в них своє звернення до залу (не вітаються тільки політичні теми). Тут можна читати свої вірші, співати, танцювати, запрошувати на свої загоди, презентувати свої проекти, робити творчі оголошення. 

Але і на цьому «Творчий ковчег» не закінчується, бо потім настає пора чаювання – всі учасники та глядачі можуть частуватися чаєм і смаколиками, спілкуватися, мінятися контактними даними. Часто під час чаювання продовжується читання віршів та співання пісень. 

Традиційно вхід на заходи «Творчого ковчегу» безкоштовний та вільний для всіх, незалежно від того, чи причетна людина до мистецтва, чи просто бажає зануритися у творчий потік. 

Чекаємо всіх 9 лютого о 14.00 за адресою: Київ, Банкова-2, Будинок письменників.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar