19 Березня 2024, 04:51 | Реєстрація | Вхід
/ «Листи до Майстра» Катерини Девдери у Вінниці - 7 Лютого 2019

«Листи до Майстра» Катерини Девдери у Вінниці

Категорія: «Події»
Дата: 07 Лютого 2019 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 664


Вінницька Книгарня «Є» та видавництво Nebo BookLab Publishing запрошують на презентацію поетичної збірки Катерини Девдери «Листи до Майстра», що відбудеться 7 лютого за участю авторки. Початок – о 18.30. Модератор – Олександр Вешелені.

«Листи до Майстра» – збірка про досвід любові. Лірична героїня страждає від нерозділеного почуття, водночас саме воно допомагає їй рости, адже в коханні розкривається її творче начало. Пристрасний надрив першої частини книжки («Odi et amo») поступово перетворюється в ніжну радість другої («Amore»). 

Образ Майстра, запозичений із любовних листів Емілі Дікінсон, має зв’язок із європейським Середньовіччям та низкою письменників-майстрів, зокрема таких як Езра Паунд, Григір Тютюнник, Олег Лишега. Водночас у цього образу є реальний прототип. Авторка стверджує, що кохання її батьків почалося саме з епістолярію. Неспроможна сказати про свої почуття, вона пише листи коханому, ніби продовжуючи історію власної родини. 

Ця збірка, сповідальна й особиста, запрошує читача у подорож топосами узбережжів, диких гір, київських площ і вуличок, і зрештою відкриває завісу таємничого світу людського серця.


Катерина Девдерапоетка, лауреатка заохочувальної премії на літературному конкурсі «Смолоскип», гран-прі «Молодої Республіки Поетів». Народилася 1990 року на Вінниччині. Авторка книжок «Співприсутність» (2011), «Літери і стихії» (2015). Перекладає з польської, іспанської поезії. Досліджує творчість Олега Лишеги.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89


0 коментарів

Залишити коментар

avatar