24 Квітня 2024, 15:28 | Реєстрація | Вхід
/ «#НАШІ на карті світу» Уляни Скицької | Тернопіль - 24 Січня 2019

«#НАШІ на карті світу» Уляни Скицької | Тернопіль

Категорія: «Події»
Дата: 24 Січня 2019 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 7-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 572


Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книжки Уляни Скицької «#НАШІ на карті світу», яка відбудеться 24 січня за участю авторки. Початок – о 18:30. Модератор – Юрій Матевощук.

«#НАШІ на карті світу» – це 80 історій про надзвичайних людей: українців за походженням чи місцем народження. Книжка стала логічним продовженням телепроекту журналістки Уляни Скицькоїі розповідає про українців, яких визнав увесь світ, що змінили хід історії, чиї досягнення дивують та вражають. Серед героїв – як наші сучасники,(наприклад, львів’янин мореплавець Павло Резвой чи одесит альпініст Владислав Терзиул), так й діячі початку ХХ ст. (наприклад, вінничанин винахідник ліків від туберкульозу Зельман Ваксман).

«У мене було одне правило відбору: тема чи герой повинні здивувати, тому цього разу – без Шевченка, Лесі Українки та Грушевського. Вони неймовірні, але уваги їм точно не бракує, - розповіла Уляна. – Хай це буде хтось менш відомий, але з не менш феноменальними досягненнями. До прикладу, Володимир Хавкін з Бердянська, який своїми вакцинами врятував життя мільйонам індусів, львів’янин Станіслав Улям, що розробляв термоядерну бомбу, киянин Володимир Горовиць, який здобув 25 «Ґреммі»... Ну гаразд, Горовиць фігура знана, але про 25 топ-нагород я і не здогадувалась! У голові постійно крутилася думка: «А чому я не знала цих фактів раніше?». Це ж крута інформація, якою українці мали б вправно оперувати. Більше того, інтуїція підказувала, що таких героїв, мабуть, є багато». «Історії #НАШИХ надихають. Хочеться, аби їх переповідали одне одному в кав’ярнях і пабах, згадували у шкільних класах і наступного разу, розповідаючи про експедицію Роберта Скотта, показали дітям відео, де українець Антон Омельченко танцює гопак на борту «Terra Nova», а вивчаючи піраміду Маслоу, бодай одним реченням згадали, що його батьки з Києва», – каже Уляна Скицька.

Уляна Скицька – журналістка. Закінчила факультет іноземних мов Львівського національного університету імені Івана Франка. Працювала в рекламній аґенції помічником головного редактора. З 2014 року є автором пізнавальних програм на Телеканалі новин «24». Мешкає у Львові.


Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 7-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar