24 Квітня 2024, 05:13 | Реєстрація | Вхід
/ Книжка «Магістралі» Ілони Буц-Мироненко | Київ - 24 Грудня 2018

Книжка «Магістралі» Ілони Буц-Мироненко | Київ

Категорія: «Події»
Дата: 24 Грудня 2018 (Понеділок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Арт-клуб «Видиво й вино», Будинок Художника
Адреса: вул. Січових Стрільців, 1
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 828


Завітавши на презентацію книжки «Магістралі», кожен із вас дізнається: 

  • Чому нирка - «німий» орган?
  • Чому викрадати орган для трансплантації у темному кутку безглуздо?
  • Як і навіщо ставати донором?
ПРО ЩО КНИЖКА?
Тисячі людей в Україні чекають на донорську нирку. Тричі на тиждень по три години вони підключені до апарату «штучна нирка», завдяки якому живі. Магістралі — прозорі трубки, якими їхня кров рухається до діалізатора.

Книга вміщує історії молодих українців, які, потрапивши на гемодіаліз, втратили можливість повноцінно навчатися, працювати і подорожувати. Як це: щодня обирати між жменею черешень та ложкою картоплі? Чому в Україні попри сучасні операційні й кваліфікованих фахівців не налаштована система трупної трансплантації? Відповіді — у художньо-публіцистичній книзі «Магістралі» Ілони Буц-Мироненко.

ДЛЯ КОГО?
Для широкого кола читачів, усіх, хто цікавиться, як влаштоване людське тіло. Якщо ви не раз відчували на собі реалії державних українських лікарень, якщо віддалено чули про трансплантацію, але не маєте більш конкретних знань, то ця книжка для вас.

ЧОМУ ВОНА МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ?
Трансплантація — дискусійна тема, оповита міфами і криміналом. Запитання «Чи згодні ви, щоб ваші органи пересадили комусь після вашої смерті?» здатне викликати ажіотаж, а при словах «презумпція згоди» люди думають, що хірург у лікарні поріже їх на органи.


КОРОТКИЙ ЗМІСТ
  • У вступі коротко розповідається про випадок з життя, який змусив авторку звернути увагу на цю тему — один із друзів у юному віці помер від хронічної ниркової недостатності.
  • У першій частині знаходимо історію Лани — молодої жінки, що була неуспішно пересаджена і знову сподівається на трансплантацію. Також тут порушуються проблеми людей, що живуть на гемодіалізі — обмежене харчування, неможливість повноцінно працювати, прикутість до одного місця… Окремий розділ присвячений проблемі етичного спілкування з хворими.
  • У другій частині — історія 14-річного Максимка, який прикутий до апарату «штучна нирка» з 9 років. Через свою хворобу він займається за індивідуальним графіком, рідко відвідує школу, замкнутий в собі і не має друзів.
  • У третій частині — історія з хепі-ендом про те, як пересаджена запоріжчанка Олена народила здорового сина. 
  • У четверій — коротка гра казахстанської блогерки Ірини в хованки з апаратом "штучна нирка", яка закінчується перемогою останнього.
  • П'ята — історія Єлизавети, якій вдалося отримати гарантовані МОЗ кошти на трансплантацію закордоном.
У другій частині книжки подана коротка історія розвитку трансплантації, експертні думки і розвінчані окремі міфи. 

Інформація про функції нирок і симптоми їхніх хвороб, живе донорство та гемодіаліз винесена в додатки, щоб той, хто не в темі, міг швидше вникнути, а той, хто розуміє, про що йдеться, не витрачав час на уже відому інформацію.


Київ, Арт-клуб «Видиво й вино», Будинок Художника на Львівській площі (вул. Січових Стрільців, 1)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar