29 Березня 2024, 10:14 | Реєстрація | Вхід
/ Літфакультатив в BOtaN | Кафка vs Сарамаго - 8 Грудня 2018

Літфакультатив в BOtaN | Кафка vs Сарамаго

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 08 Грудня 2018 (Субота)
Час: 13:00
Вартість: 200-250 грн.
Місто: Київ
Місце: BOtaN
Адреса: вул. Воздвиженська, 9-19
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 717


Чеський єврей, який по-своєму відкриває велику літературу ХХ століття, і португалець, який це століття закриває, - що взагалі може бути спільного між ними, могутніми, але такими різними письменниками? Франц Кафка - майстер короткої форми, який, правда, написав «Замок» і «Процес», і Жозе Сарамаго, автор грандіозних романів «Рік смерті Рікардо Рєїса», «Євангеліє від Ісуса» і «Спогади про монастир», що під кінець життя писав все коротше. Що ж їх об'єднує?

Можливо, відповідь варто шукати в жанровій приналежності центральних текстів обох письменників: і там, і там ми маємо справу чи то з притчею, то чи з філософською казкою. А часто - і з тим, і з іншим одночасно. Як ці жанри працюють і чому такі різні класики вибирають саме їх? Як це пов'язано з художнім темпераментом і письменницькими стратегіями? Може, шалений успіх Кафки і Сарамаго безпосередньо залежить від обраного ними жанру?


8 грудня 13.00 - приходь, подумаємо про перетворення текстів на велику літературу разом.
Якщо ти в BOTAN CLUB - лекція безкоштовна. Якщо ще ні - вартість лекції 200 грн (без реєстрації - 250). Зайняти місце можна тут: https://botan.ua/events/08-12-2018



0 коментарів

Залишити коментар

avatar