23 Квітня 2024, 09:26 | Реєстрація | Вхід
/ Філософська лірика середньовічного Китаю - 6 Грудня 2018

Філософська лірика середньовічного Китаю

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 06 Грудня 2018 (Четвер)
Час: 16:00
Вартість: за умовами музею
Місто: Київ
Місце: Музей Максима Рильського
Адреса: вул. Максима Рильського 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 729


6 грудня о 15.00 – виступ поетеси і перекладачки Ярослави Шекери, кандидата філологічних наук (Інститут філології КНУ імені Тараса Шевченка, кафедра мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії), науковця, мисткині, членкині НСПУ. Гостя, яка пише вірші українською і китайською мовами, поділиться знаннями про поезію і філософію Піднебесної, українські переклади цих незвичних для європейців текстів. Таким чином, Голосіївський мануар робить місток від європеїстики до сходознавства.

Вірші, написані на деревах, камінні, бамбуку, стінах і огорожах… Ієрогліфи, і у кожному – краса та мудрість. Споглядання природи, духовна досконалість. Яскраві картини і несподівані асоціації. Це чиста лірика, прозора і глибока, як вода. У ній – усамітнення в горах, чудові квіти і просто – гармонія. Це – вірші буддійського ченця Хань Шаня (VIII ст.), чиє ім’я означає «Холодна гора». 

Українська китаїстика – особливий напрям. Український китаїст – різнобічна й оригінальна постать. Для широкої авдиторії. Смакування справжнім китайським чаєм! Вхід за ціною вхідного квитка.


Київ, Музей Максима Рильського, вул. Максима Рильського 7



0 коментарів

Залишити коментар

avatar