29 Березня 2024, 03:06 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-архів art (co)archive: в Одесі, Харкові та Києві - 28 Листопада 2018

Онлайн-архів art (co)archive: в Одесі, Харкові та Києві

Категорія: «Події»
Дата: 28 Листопада 2018 (Середа)
Час: 16:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Харківська муніципальна галерея
Адреса: вул. Чернишевська, 15
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 767


Музей сучасного мистецтва Одеси в партнерстві з Харківською муніципальною галереєю створюють проект онлайн-архіву art (co)archive, в якому будуть опубліковані твори й архівні документи з фондів та колекцій інституцій, а також з приватних збірок. Відкриття ресурсу заплановано на кінець листопада.
 
Першим кроком в реалізації проекту стала публікація оцифрованих творів і документів з фонду й архіву МСМО, пов'язаних з 1980-ми, з творчістю групи художників, яких сьогодні називають «одеськими концептуалістами», а саме: Леоніда Войцехова, Юрія Лейдермана, Сергія Ануфрієва, Ігоря Чацкіна, групи «Перці» та інших авторів. У свою чергу партнер проекту Харківська муніципальна галерея, підготувала пакет матеріалів, які стосуються концептуальних практик у творчості Вагріча Бахчаняна і Бориса Михайлова. Організатори також запросили Національний художній музей України в якості партнера проекту та мистецтвознавицю, завідувачку науково-дослідного відділу мистецтва ХХ-ХХІ ст. Оксану Баршинову для експертної оцінки, організації та модерації дискусії та презентації результатів. 
 
Важлива складова проекту – це пошук і підготовка до публікації на ресурсі творів і архівних документів з приватних колекцій, музейних збірок та архівів художників. Цим і зумовлено використання в назві префікса (co), який означає об'єднання і партнерство як основу роботи над онлайн-архівом.
 
Автори проекту сподіваються, що публікація у відкритому доступі колекцій інституцій та приватних осіб сприятиме дослідженням, появі критичних і аналітичних матеріалів, а зручна платформа веб-сайту допоможе зацікавити ширшу аудиторію.


Розклад презентацій:

24 листопада, 18:00. Музей сучасного мистецтва Одеси, адреса: вул. Леонтовича, 5.
26 листопада, 18:00. Харківська муніципальна галерея, адреса: вул. Чернишевська, 15.
28 листопада, 16:00. Національна Академія образотворчого мистецтва і архітектури (Виставкова зала Академії). Київ, Вознесенський узвіз, 20.
 
Під час зустрічей ми розповімо, як створювався art (co)archive, поговоримо про можливості співпраці для дослідників і кураторів, про найближчі плани проекту і про художників, представлених в архіві на момент відкриття.
 
Проект реалізується за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом, та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.
 
Організатор проекту: Музей сучасного мистецтва Одеси. Партнери проекту: Харківська муніципальна галерея, Національний художній музей України. 

Контакти: artcoarchive@gmail.com, https://www.facebook.com/artcoarchive/ 
Контактна особа: Наталія Ревко, керівник проекту, співробітник Музею сучасного мистецтва Одеси 093 1499064


0 коментарів

Залишити коментар

avatar