24 Квітня 2024, 04:24 | Реєстрація | Вхід
/ Обговорення «Так казав Заратустра» Фрідріха Ніцше - 14 Листопада 2018

Обговорення «Так казав Заратустра» Фрідріха Ніцше

Категорія: «Події»
Дата: 14 Листопада 2018 (Середа)
Час: 14:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Бібліотека
Адреса: вул. Тургенєвська, 8/14, 4 поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2097


Фрідріх Ніцше. Філософ-метеор; людина, чия думка докорінно змінила всі уявлення про філософію, що панували до нього. Все ХХ століття вважається всього лиш коментарем до його творчості. Без фундаментальних відсилок до Ніцше не обійшовся жоден визначний філософ, що жив і творив після нього – від Гайдеггера до Батая, від Ясперса до Левінаса. Обговорення книги «Так казав Заратустра» Фрідріха Ніцше відбудеться 14-го листопада, у середу, о 13:00. Місце проведення: Тургенєвська, 8/14, 4 поверх, бібліотека. 

«Так казав Заратустра» – основоположний твір Ніцше, в якому постулюються всі найвідоміші ідеї філософа: Надлюдина, смерть Бога, Вічне Повернення. Кажуть, що це дуже важка для розуміння книга. Але її чари та важливість змушують нові й нові покоління європейської молоді звертатися до неї: саме тут коріниться жахаюче обивателів ніцшеанство, пристрасть «філософії життя» та героїчне подолання нігілізму.


Чи зберігає слово ніцшеанського Заратустри актуальність сьогодні, після понад ста років з дня публікації книги? Як воно розуміється сучасною молоддю, і хто готовий взяти на себе роль канатохідця, що рухається на шляху до Надлюдини?

Пропонуємо всім зацікавленим знову (або ж вперше) відкрити найвідомішу книгу Фрідріха Ніцше. Відкрити її, аби нагадати, що філософія – це подвиг, бунт та повнота життя, напруження м’язів, пульсація крові в жилах та палаючий фанатизмом погляд, а не нудна студентська наукова буденність, знежирений радикалізм та слабкість, яку намагаються прикрити інтелектом.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar