24 Квітня 2024, 10:15 | Реєстрація | Вхід
/ Літературні читання «В гостях у Самчука» | Рівне - 1 Листопада 2018

Літературні читання «В гостях у Самчука» | Рівне

Категорія: «Події»
Дата: 01 Листопада 2018 (Четвер)
Час: 14:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Рівне
Місце: Літературний музей Уласа Самчука
Адреса: вул. С. Петлюри, 17
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 650


Коли відомий усьому світу письменник, Гомер ХХ століття – Улас Самчук жив у Рівному, він гуртував навколо себе світочів української літератури і культури. В його рівненській квартирі завжди було людно і по-особливому святково від присутності хороших людей. Тут гостювали Самчукові давні друзі-письменники. Вони обговорювали наболіле, читали свої твори, співали українських пісень під красиву фортепіанну гру незабутньої Олени Теліги…

Згодом, коли доля закинула Самчука в Німеччину, він знову згуртував навколо себе всіх українських світочів, які в тяжкі воєнні часи опинилися за межами рідної землі. Він організував МУР – мистецький український рух, завдяки якому світ побачило безліч журналів, книг та газет українською мовою.

Коли Улас Самчук останні 39 років свого життя був у еміграції в Канаді, він знову ж таки долучився до світочів українського пера (письменницька організація «Слово», Інститут дослідів Волині).

І ось сьогодні, в ХХІ столітті, вважаємо за потрібне і навіть необхідне, продовжуючи традиції ХХ ст., згуртувати СВІТОЧІВ українського слова.

Проте, зробити це важливо у особливому та сакральному для рівнян місці, біля того ж фортепіано, що й 77 років тому, біля того ж столу, меблів, які колись слухали відомих світочів того часу, їх розмови, співи, літературні читання, їх радості і тривоги…

Отже ми – Рівненська обласна спілка письменників України спільно з відділом «Літературний музей Уласа Самчука», продовжуючи давні письменницькі традиції, запускаємо НОВИЙ ПРОЕКТ, який згуртує рівненських поетів і письменників, СВІТОЧІВ пера, творців сучасного українського слова в одну дружню сім’ю. Запрошуємо всіх бажаючих на літературні читання та спілкування в гості до Уласа Самчука!

Проект довготривалий. Кожен перший четвер місяця чекатимемо на Вас! Щомісяця буде оголошено тему літературних читань. Стартуємо в четвер - 01 листопада 2018 р. Наша перша тема - «УКРАЇНСЬКА МОВА - НАЦІЇ ОСНОВА», присвячена Дню української писемності та мови.

Чекаємо на вас за адресою: м. Рівне, Літературний музей Уласа Самчука, вул. С. Петлюри, 17.
Контактні телефони: 096-133-38-44



0 коментарів

Залишити коментар

avatar