25 Квітня 2024, 19:11 | Реєстрація | Вхід
/ «Плинні ідеології» Володимира Єрмоленка у Києві - 10 Жовтня 2018

«Плинні ідеології» Володимира Єрмоленка у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 10 Жовтня 2018 (Середа)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 824


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Дух і літера» запрошують на презентацію книжки Володимира Єрмоленка «Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ століть», що відбудеться 10 жовтня за участю автора. Початок – о 18:30. Модераторк – Вахтанґ Кебуладзе.

Чудова нагода провести вечір у колі непересічних філософів: Вахтанґ Кебуладзе поговорить з Володимиром Єрмоленком про його нову монографію: «Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ ст.».

«Ця книга присвячена не так історії ідеологій як таких, як історії цих непомітних впливів та підземних річок. Вона показує, що ідеологічні протистояння завжди були в чомусь боротьбою братів-близнюків; що у двох антиподів – наприклад, нацизму і комунізму – завжди буди спільні підвалини».

«Плинні ідеології» – це детальна та несподівана історія ідей у Європі ХІХ-ХХ століть. Книга про те, як концепти і метафори, народжені в епоху Французької революції, продовжували жити в тоталітарних ідеологіях ХХ століття, як образи проходження через смерть, святого злочинця, жертви-месії, оновлювальної катастрофи живлять історії ідей останніх двох століть, надихаючи ідеологічних союзників та антиподів. Це також детальний і безжальний аналіз головних ідеологічних монстрів сучасності: расизму, комунізму, нацизму, фашизму, а також їхніх сумішей. Книжку написано на межі різних дисциплін: філософії, історії ідей, політології та історії літератури.

Книга отримала спеціальну відзнаку Голови Журі Best Book Award 2018.

Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar