23 Квітня 2024, 09:24 | Реєстрація | Вхід
/ Поетична «Артерія» у Кнайп-клубі «Купідон» - 27 Червня 2018

Поетична «Артерія» у Кнайп-клубі «Купідон»

Категорія: «Події»
Дата: 27 Червня 2018 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Кнайп-клуб «Купідон»
Адреса: вул. Пушкінська, 1-3/5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 859


У середу, 27 червня, у Кнайп-клубі «Купідон» (вул. Пушкінська, 1-3) Дмитро Лазуткін прочитає вірші зі своєї нової книжки «Артерія». Інтерактивна збірка, що вийшла у «Видавництві Старого Лева» і зібрала поезію, написану Дмитром впродовж семи років, – містить qr-коди з переходом на аудіозаписи віршів. І вже наступної середи про цю особливу книжку, а ще про ніжність та ненависть, війну й кохання з автором спілкуватиметься поет, письменник Олег Коцарев. Початок о 19:00. Вхід вільний.

«Артерія» — нова поетична книжка відомого поета, журналіста та телеведучого Дмитра Лазуткіна. Його вірші — це фіксація внутрішнього стану, вони захоплюють і вражають з першого рядка. 

«Це головна моя кнжка, найбільш повна і важлива на сьогоднішні, — розповів Дмитро. — До того ж «Артерія» є живою: її можна читати і слухати водночас. Іноді здаватиметься, що слова пульсують, розриваючи тонку матерію світу, а згодом — поєднуються в енергетичних потоках: ніжність змішується з ненавистю, кров із глиною, а війна, що насувається ззовні, — з коханням, що росте зсередини, зрозуміле й легке перемелюється у хаотичну матерію, але згодом знаходить нову форму існування. В останньому розділі логічні конструкції розсипаються й утворюють колаж, схожий на малюнки божевільного, втім наскрізною залишається любов — з її ледве помітними, але невідворотними вібраціями». 


В «Артерії» зібрані поезії Дмитра Лазуткіна, написані з 2011-го й донині. Текстову частину збірки доповнили яскраві креативні ілюстрації одеського дизайнера Євгена Величева та qr-коди, додані до віршів: «Приємно, що книжка є інтерактивною, — зазначив автор. — Читач завжди матиме нагоду піти трохи далі у розумінні й відчутті тексту, бо за допомогою смартфона і qr-коду можна почути авторське виконання віршів. А полюбити книжку очима спонукають прекрасні ілюстрацій Євгена Величева»Більше про книжку https://goo.gl/pRD6YM



Дмитро Лазуткін — поет, спортивний коментатор телеведучий. Автор поетичних збірок «Дахи» (2003), «Солодощі для плазунів» (2005), «Набиті травою священні корови» (2006), «Бензин» (2008), «Добрі пісні про поганих дівчат» (2012), «Колядки і вальси» (2014), «Червона книга» (2015), «Паприка грез» (2006), «Артерія» (2018). Лауреат низки літературних премій.

Пісні на вірші Дмитра Лазуткіна співають гурти «Kozak system» («Така спокуслива», «Сни», «Реквієм», «Шабля»), «Zapaska2, 2Теорія простору», «Артерія» тощо.
Автор лібретто рок-опери «Got to be free», ораторії «Небесний Щедрик» та ін.


Середа, 27 червня. Початок о 19:00. Вхід вільний.
Київ, Кнайп-клуб «Купідон» (вул. Пушкінська, 1-3)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar