25 Квітня 2024, 02:53 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація роману «Троль» Міхала Гворецкього у Києві - 1 Червня 2018

Презентація роману «Троль» Міхала Гворецкього у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 01 Червня 2018 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 814


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Знання» запрошують усіх на презентацію роману сучасного словацького письменника Міхала Гворецького «Троль» (переклад Галини Малик), що відбудеться 1 червня 2018 року за участю автора.

Кіберпанковий роман «Троль» є реакцією автора на ті виклики, які ставлять сьогодні перед людством інформаційні технології та, зокрема, світова інтернет-мережа. Це спроба знайти відповідь на питання: а чи готове суспільство до того інформаційного прориву, який відбувся? Розуміючи, яких масштабів може досягти цілеспрямоване висвітлення й поширення неправдивої, викривленої інформації в інтернеті й соціальних мережах та якої шкоди це може завдати, автор привертає увагу до нюансів такого специфічного виду діяльності, що з’явився в сучасному інформаційному суспільстві, як тролінг.


«Троль» – це розповідь про тих, хто хоче перемогти. Задля реалізації великої мрії хлопець і дівчина стають інтернет-тролями, однак, втілюючи свій план, ризикують втратити одне одного, свої обличчя, імена та все, що мають у житті, адже в інформаційній війні не може бути переможців. Це роман про моторошний шлях від комп’ютера до оманливого світу галюцинацій, де панують ненависть і безумство, та водночас про те, що кожна людина здатна самотужки повернути колесо історії. У презентації, окрім автора, візьмуть також участь психолог, президент Асоціації політичних психологів України Вадим Васютинський та політолог, історик, науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Олексій Гарань.

Міхал Гворецький (народився 1976 р.) належить до молодого покоління словацьких письменників, що сформувалося після 1989 р. Відомий інтелектуал, перекладач, публіцист, есеїст, блогер, один із найпомітніших представників кіберпанку. Твори письменника вже перекладено німецькою, англійською, італійською, польською, чеською, словенською, болгарською, угорською мовами. Книга «Троль» – це перше видання творів автора українською.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar