28 Березня 2024, 11:02 | Реєстрація | Вхід
/ «В саду світла» за творами Григорія Сковороди - 19 Травня 2018

«В саду світла» за творами Григорія Сковороди

Категорія: «Події»
Дата: 19 Травня 2018 (Субота)
Час: 18:00
Вартість: 80 грн.
Місто: Київ
Місце: Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса
Адреса: Володимирська 23-в
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 800


19 травня 2018р. о 19:00 у приміщенні НЦТМ ім. Леся Курбаса, Володимирська 23-в театральний центр «Пасіка» та театр МІСТ презентують виставу за творами Григорія Сковороди «В саду світла». Сам Григорій Сковорода, який постійно живе неподалік на Контрактовій площі, буде радий новим співрозмовникам про істінноє щастіє в міре... 

В якійсь момент нам стало недостатньо сучасної драматургії, і тоді з’явився театральний центр «Пасіка». Ми тільки хотіли мати майданчик для показу вистав, а отримали цікавий експеримент.

Ідея Сковороди «Пізнай себе» дуже співзвучна ідеї самого театру, де пізнають людину у всіх її проявах, тому попрацювати з таким сценічним матеріалом, пропустити його через себе, було для нас дуже важливо. Кожна вистава змінює учасників процесу, а змінюватися разом зі Сковородою надзвичайно плідно і корисно. Сам він писав: 

«Мій пане, світ підхожий до театру: аби грати на сцені з успіхом та похвалою, треба взяти собі належну роль. Актора хвалять не за те, що він грає шляхетного персонажа, а за те, що його гра вміла. Я довго думав про це й, випробовуючи себе, пересвідчився, що на театрі світу не годен уміло зіграти нічого іншого, крім ролі звичайної, простої, безтурботної й самотньої людини. Саме це я собі обрав, та й буде з мене». 

Так народилася вистава «В саду світла» про те, як стати щасливим.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar