20 Квітня 2024, 06:11 | Реєстрація | Вхід
/ Відкриття і читання «Слово, обірване у Биківні» - 22 Березня 2018

Відкриття і читання «Слово, обірване у Биківні»

Категорія: «Події»
Дата: 22 Березня 2018 (Четвер)
Час: 17:00
Вартість: за умовами музею
Місто: Київ
Місце: Музей книги і друкарства України
Адреса: вул. Лаврська, 9, корпус 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 916


22 березня 2018 року о 16:00. у Музеї книги і друкарства України відбудеться відкриття розширеної версії фотодокументальної виставки «Слово, обірване у Биківні».

Це - спільний проект Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» та Українського незалежного видавництва «Смолоскип».

На 10 банерах розповідається про долі 28 представників покоління «Розстріляного відродження», знищених упродовж 1937 – 1940 років у в’язницях НКВС УРСР у Києві та похованих на території таємної спецділянки у Биківнянському лісі.


У Биківні знайшли свій останній спочинок письменники Михайль Семенко, Майк Йогансен, Володимир Ярошенко, Андрій Михайлюк, Микола Борисов, Вероніка Черняхівська, Іван Маловічко, Мирослава Сопілка, Яків Водяний та інші.

Використані у виставці матеріали з архівно-кримінальних справ репресованих письменників та інші документи особистого характеру стисло відтворюють біографії митців, а також інформують про те, яким чином комуністична тоталітарна система виокремлювала жертв і, пропускаючи крізь сито допитів і «очних ставок», змушувала їх визнавати інкриміновані радянськими спецслужбами абсурдні звинувачення.


Виставка буде цікавою як для науковців, так і для широкого загалу. Відвідувачі отримають інформацію про уточнені дати й обставини смерті українських письменників, представлених на банерах, стисле уявлення про їх творчий доробок і літературну кар’єру, зможуть побачити копії унікальних архівних документів.

Також будуть експоновані книжки письменників – жертв сталінських репресій із фондів Музею книги та друкарства України. 

Заплановано виступи науковців Заповідника і Музею, митців, які читатимуть вірші поетів «Розстріляного відродження». Вірші поетів, представлених на виставці, читатимуть - Вано Крюгер, Олег Коцарев, Олександр Мимрук.


Виставка експонуватиметься до 22 квітня 2018 року щодня, крім вівторка, з 10:00 до 17:00.
Вартість вхідного квитка: для дорослих - 30 грн.; для студентів - 20 грн.; для власників «картки киянина» - 15 грн.; для школярів та пенсіонерів - 10 грн. Сімейний квиток: для двох дорослих та 1-3 дітей (до 16 років) - 50 грн.; для одного дорослого та 1-3 дітей (до 16 років) - 30 грн. Родинам учасників АТО вхід безкоштовний. Аматорська відеозйомка - 30 грн.

Київ, Музей книги і друкарства України, вул. Лаврська, 9, корпус 9 (на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar