Харківcька Книгарня «Є» спільно з видавництвом «Богуславкнига» запрошує на презентацію кулінарних книг початку XX ст. серії «Авторська кухня українська»: «Домашна кухня. Як варити і печи» Леонтини Лучаківської (Львів, 1910) та «Нова кухня вітамінова» Осипи Заклинської (Львів, 1928). Подія відбудеться 3 березня за участю ілюстраторки Валентини Ареп’єпої. Початок – о 16.00.
Що готували галицькі господині 100 років тому? Руляда з гуски, пулярда з сарделевим сосом, мортаделя, салата швайцарська, цитринова зупка, клюсочки карльсбадські, шодо мигдалеве, француські рурки з кремом, суфлєт малиновий на тісті міґдаловім, лєґуміна цитринова, суфлєт з морелів, маренґи зі сметаною, крем з мараскіно, зульц в рожі і бабочка цісарська до кави. А ще: прецлики, штанглики, струцлики, рогальчики, обарінки… «Робіть все, щоби гостеви було в нас приємно» – радила Осипа Заклинська.
Книги написані з використанням правопису, що побутував в Західній Україні на початку ХХ ст. – «Желехівки». Галицька говірка занурить вас в неповторну атмосферу старого Львова. А ще ми розкажемо про авторок видань – Леонтину Лучаківську та Осипу Заклинську, які мріяли вдосконалити українську кухню. Їх поради щодо особливостей приготування страв, культури їх подачі, секрети гостинності і товариських відносин яскраві і актуальні водночас.
На презентації відбудеться акварельна автограф-сесія ілюстраторки книги «Нова кухня вітамінова» Валентини Ареп’єпої.
Харківcька Книгарня «Є», вул. Сумська, 3, м. «Історичний музей». Тел.: (057) 717 03 99
Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/2130917526926092/