19 Квітня 2024, 04:45 | Реєстрація | Вхід
/ Чорне дзеркало майбутнього: спокуси та небезпеки - 23 Січня 2018

Чорне дзеркало майбутнього: спокуси та небезпеки

Категорія: «Події»
Дата: 23 Січня 2018 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Український інститут майбутнього
Адреса: вул. Гончара, 65 (6 поверх)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 873


23 січня о 18:30 в аналітичному центрі Український інститут майбутнього відбудеться дискусія на тему «Чорне дзеркало майбутнього: спокуси та небезпеки».

Учасники дискусії:

  • Віктор Андрусів, виконавчий директор Українського інституту майбутнього
  • Олексій Жмеренецький, координатор дискусійного клубу «Коло»
  • Олег Шинкаренко, письменник, автор романів «Кагарлик», «Перші українські роботи» та «Череп».
Основні теми для дискусії:

Частина українців досі мріє про повернення до минулого і не хоче помічати того, що майбутнє вже прийшло. У чому причини того, що частина суспільства мріє про повернення до часів режиму Сталіна чи Бандери? Як викорінити руйнівну ностальгію за минулим і підготувати Україну до майбутнього?

Інформація до дискусії:

1. 22% українців опитаних соціологічної групою «Рейтинг» позитивно ставляться до Йосипа Сталіна, 25% - до Володимира Леніна, 26% - до Симона Петлюри і 35% - до Степана Бандери.

2. У 2016 році українські видавництва випустили 2,5 млн копій літературно-художніх видань. Для порівняння: польські видавництва щороку випускають понад 100 мільйонів копій. За результатами соціологічного дослідження, проведеного Громадською організацією «Форум видавців» за підтримки програми Європейського Союзу «Книжкова платформа», кількість українців, які протягом року не прочитали жодної книги, складає 42%, читають протягом року від однієї до п'яти книг – 35%, від 6 до 10 книг – 13%, понад 10 книг – 10%. Для порівняння, кількість тих же американців, які не читають зовсім, складає всього 19%, що в 2,21 рази менше, ніж в Україні.

3. Немає жодного Нобелівського лауреата, який би народився, навчався та жив в Україні.

4. Більшість українців досі проти вільного продажу землі, щеплень проти кору та сексуальних відхилень від норми. Останнє викликає у них агресивну реакцію аж до насильства.

5. Нещодавнє опитування на вулицях Запоріжжя показало, що значна кількість наших співгромадян схильні довіряти російській пропаганді і не хочуть визнавати фактів.

6. Улюблене шоу більшості українців виробляє комік-трупа «95 квартал», де переважають примітивні, грубі жарти, цілком побудовані на хейт-спічі та приниженні певних соціальних груп.

7. Опитування показують, що більшість українців легко погодяться із обмеженням прав людей тих категорій, до яких вони самі не належать: наприклад, в'язнів чи національних меншин.

8. В Україні ніколи не було і досі не існує повноцінного громадського мовлення. Немає навіть концепції його запровадження. Ті номінальні громадські мовники, що існують, фінансуються на гроші уряду або закордонних донорів. Уряд не здатний навіть забезпечити повноцінне фінансування: цього року бюджет громадського мовлення скоротили на 50%.

9. 57% українців ніколи не були за кордоном. Значна частина з них просто не мають коштів для подорожей.

10. До 30% наших співгромадян хочуть залишити Україну, оскільки вважають, що тут вони не мають жодних перспектив.


Вхід вільний за умови попередньої реєстрації: https://goo.gl/forms/SRVffQn2eQwfai8H3
Акредитація журналістів: https://goo.gl/forms/5jBcG9sGDSxfCap12

м. Київ, Український інститут майбутнього, вул.Гончара 65, 6 поверх
Сторінка події на Facebook: https://www.facebook.com/events/1822776111355122/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar