29 Березня 2024, 01:32 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Тетяни Лютої «Imago urbis» - 15 Грудня 2017

Презентація книги Тетяни Лютої «Imago urbis»

Категорія: «Події»
Дата: 15 Грудня 2017 (П'ятниця)
Час: 15:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Музей історії Києва
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 749


15 грудня 2017 року о 16.00 у актовій залі Музею історії міста Києва (4-й поверх) відбудеться презентація книги знаного київського історика п. Тетяни Лютої «Imago urbis: Київ на стародавніх мапах» (Видавець Олександр Савчук). Вхід вільний

Книга «Imago urbis: Київ на стародавніх мапах» присвячена історії вимірювання та зображення київського простору з найдавніших часів: від античної традиції, коли терени сучасної України були у фокусі Птолемеєвої картографії до західноєвропейської, де Київ представлений як екзотичний об’єкт на краю християнського світу. Перші ж вітчизняні пам’ятки картографії передають виміряні образи сакральної топографії міста, зафіксовані у дереворитах. Ці шедеври вітчизняного штихарства та друкарського мистецтва поклали початок інструментальному київському картографуванню. Мапи використовувалися в Києві на побутовому рівні, свідченням чого є опублікована у запропонованому виданні карта міста і київських околиць 1650-х років за підписом Юрія Немирича, відомого політичного діяча та київського підкоморія.

Мапи відповідають на багато питань, що цікавлять допитливого читача, але разом з тим самі ставлять питання перед дослідником, відповіді на які знайти непросто.

Київ, Музей історії Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar