29 Березня 2024, 13:45 | Реєстрація | Вхід
/ Книжка Олександра Брея «Нескучное собирательство» - 2 Листопада 2017

Книжка Олександра Брея «Нескучное собирательство»

Категорія: «Події»
Дата: 02 Листопада 2017 (Четвер)
Час: 17:30
Вартість: обов’язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: «Брей-club»
Адреса: Андріївський узвіз, 3
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1597


2 листопада о 18:30 в «Брей-club» (Андріївський узвіз, 3) пройде презентація книги легендарного київського колекціонера та антиквара Олександра Брея «Нескучное собирательство» та відкриття художньої виставки з приватної колекції автора.

Адреса «Андріївський узвіз, 3» і ім'я «БРЕЙ» - давно стали своєрідним паролем для всіх поціновувачів і збирачів першокласного вітчизняного і закордонного мистецтва.

Поява книги «Нескучное собирательство» - справжня «бомба» і безсумнівний майбутній бестселер. Тим більше, написана вона дуже своєчасно - в епоху глобального попиту на нон-фікшн, як світовий тренд, затребуваний читачами всього світу, зокрема і України. Якісний та читабельний нон-фікшн на основі суто українського світу мистецтва - взагалі велика рідкість, як на вітчизняному арт-ринку так і в нашому книговидавництві.
 
«У цій книзі я розповідаю про життя колекціонерів за радянських часів, про яке досконало знають лише одиниці із нині живучих. У моїх спогадах я даю характеристики своїм друзям і колегам, а також висловлюю свої думки про творчість улюблених художників. 15 років мого колекціонування, які прийшлись на радянський період - начебто й небагато, але цей час в моєму житті був  перенасичений безліччю подій, зустрічей, смішних, сумних і зворушливих випадків. Це дуже щира і захоплююча книга, а тому, сподіваюсь, вона знайде свого читача».
 

У 1994-му Брей заснував антикварний салон і перший в Україні аукціонний будинок під назвою «Антик-Центр». У 2015-му цей унікальний і сучасний простір відкрився після реконструкції під назвою «Брей-club». У 2017-му у київському видавництві Art Huss виходить у світ його книга, яка безсумнівно стане бібліографічною рідкістю. Адже, крім ненудної розповіді про наш арт-світ - в неї увійшло понад 400 ілюстрацій і репродукцій картин з приватної колекції самого автора.
 
Олександр Брей: «Ще з дитинства я цікавився мистецтвом, відвідував виставки, захоплювався імпресіоністами. Поштовх до колекціонування дав мені дядько Валерій Миколайович Кончаковський, який збирав твори мистецтва, а в гості до нього в будинок на Андріївському узвозі, 13 (той самий, булгаківський) часто приходили цікаві люди - художники, літератори. Там я «заразився» вірусом збирання. Першими у мене з'явилися акварель Костянтина Рудакова, етюд Абрама Архіпова, малюнок Юрія Анненкова ... Починав з живопису срібного століття (кін. XIX - поч. XX ст.). Тоді не в пошані було радянське мистецтво, якість якого дуже знизилася через ідеологічне пресування 30-х років. В кінці 70-х почав купувати роботи українських художників - Миколи Глущенка, Сергія Шишка, Олексія Шовкуненка ...»
 
Серед запрошених VIP-гостей: Роман Балаян, Влада Литовченко, Лариса Кадочникова, Володимир Горянський, Євген Кісільов, Матвій Ганапольський, Сергій Проскурня, Ігор Мітюков, Ігор Воронов, Олег Пінчук, Андрій Чебикін, Юрій Вакуленко, Костянтин Кожемяка, Тетяна Гончарова, Світлана Леонтьєва, Андрій Александрович та багато ін.
 
Акредитація на презентацію та виставку – ОБОВ’ЯЗКОВА!

Організація інтерв'ю, запрошення в ефіри/на записи А.В. Брея: PR-агенція «Дель Арте»:
Ольга Стельмашевська тел.: 067 238 81 85, ostelm7@gmail.com
Юрій Гулевич тел.: 067448 05 35, ygulevich@gmail.com


0 коментарів

Залишити коментар

avatar