28 Березня 2024, 23:13 | Реєстрація | Вхід
/ «Дім для Дома» | Володимир-Волинський - 19 Жовтня 2017

«Дім для Дома» | Володимир-Волинський

Категорія: «Події»
Дата: 19 Жовтня 2017 (Четвер)
Час: 17:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Володимир-Волинський
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Ковельська, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 854


Володимир-Волинська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію роману Вікторії Амеліної «Дім для Дома». Захід відбудеться 19 жовтня за участю авторки. Початок – о 18.00. Модераторка – Віталіна Макарик.

«Думаю, «Дім для Дома» – про провину тих, хто вижив, про наслідки туги за минулим, про майбутнє, яке живе поверхом вище, — розповідає Вікторія Амеліна. – Ще про те, що насправді ніхто нікому не належить, а тільки любить і рятує – від старих воєн і від війни, яка ще навіть не почалася. Цю історію про родину радянського льотчика, що отримав колись квартиру у серці Львова, розповідає пес Домінік. Тільки пес і може розповісти таку історію, бо ж люди надто заплуталися – не знають навіть, якою мовою говорити. Та хіба в мові річ? Просто коли всі так старанно забувають минуле, вигадка заповнює порожнечі – й ось уже неважливо, де правда, а де брехня. І тільки маленька дитина ще хоче поглянути – що ж насправді залишили їй у чужій скрині імперії, котрих вже немає, але які досі можуть убивати – просто покликавши за собою. Ну й головне – як почуватися вдома в такому світі?».


Це історія і про старий Львів. Але люди не бачать цього міста, вони не цікавляться, хто жив у цьому домі до них. Незважаючи на те, що в домі є стара скриня від попередніх мешканців, теперішні ніколи не відкривають її. Перші сторінки роману подають дещо наївну точку зору на своїх героїв, адже авторка обрала досить цікавого оповідача – це смішний пудель Домінік, якого скорочено називали Дом. 

«Я давно хотіла розповісти цю історію, але не могла обрати оповідача, — каже Вікторія Амеліна. – Та коли мені на думку прийшов голос цього собаки, я зрозуміла, що тепер зможу це зробити. Вуаль наївності дозволяє йому говорити досить відкрито».


Вікторія Амеліна – українська письменниця. Народилася 1 січня 1986 р. у Львові. У 2014 році дебютувала з романом «Синдром листопаду, або Homo Compatiens», який був відзначений багатьма критиками та увійшов у десятку рейтингу «ЛітАкцент-2014». У 2015 році книжка була перевидана і номінована на премію Валерія Шевчука, де увійшла до короткого списку. У 2016 році у «Видавництві Старого Лева» вийшла дитяча книга Вікторії Амеліної «Хтось, або Водяне серце», а в 2017 світ побачив її роман «Дім для Дома». З дитинства мріяла бути письменницею, однак обрала сферу IT і десять років працювала програмістом та менеджером у міжнародних компаніях. Наразі завершила кар’єру в IT і присвятила себе письменництву. Багато подорожує по світу, від Тибету до Силіконової долини. Дитячі книжки вигадує разом із сином.


Володимир-Волинська Книгарня «Є», вул. Ковельська, 6. Тел: (03342) 2 19 57


0 коментарів

Залишити коментар

avatar