25 Квітня 2024, 12:12 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Василя Шкляра «Помста Баби Яги» - 17 Серпня 2017

Презентація книжки Василя Шкляра «Помста Баби Яги»

Категорія: «Події»
Дата: 17 Серпня 2017 (Четвер)
Час: 17:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Бібліотека ім. В. А. Симоненка для дітей
Адреса: вул. Антоновича, 25, cт.м. «Площа Льва Толстого»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1814


17 серпня 2017 р. у Києві відбудеться презентація книжки Василя Шкляра «Помста Баби Яги» за участі автора та художника-ілюстратора Костя Лавра.

Видавництво «Апріорі» запрошує юних читачів та їхніх батьків на презентацію книжки «Помста Баби Яги», яку створив тандем відомих авторів – письменник Василь Шкляр і художник Кость Лавро. Захід відбудеться у бібліотеці ім. В. А. Симоненка для дітей ЦБС Голосіївського р-ну м. Києва (вул. Антоновича, 25, cт.м. «Площа Льва Толстого») у четвер, 17 серпня 2017 р. Початок – о 17:00, вхід вільний. 

Минулого року у львівському видавництві «Апріорі» вийшла перша книжка Василя Шкляра для дітей «Песик Гав, соловейко, джміль і два жолуді». Хлопчик Василько – недаремно його звуть саме так, адже книжка частково є автобіографічною, – лише знайомиться із довкіллям, із рослинками і тваринками, що творять його казковий світ. Малюк ще не доріс до школи, проте одного разу вирушає туди самостійно, і ця подорож стає для нього найбільшою пригодою. Герої оповідань у «Помсті Баби Яги» – теж сільські дітлахи, але вже старші. Їм доводиться вперше увійти у складний світ людських взаємин, де сусідують і добро, і зло, і ницість, і шляхетність, й навчитися робити свій внутрішній вибір у складних ситуаціях. 

Завдяки художникові Костю Лавру дитячий світ героїв книжки постає у зворушливих і яскравих образах. Книжка містить паралельні український та англійський тексти і тому є не лише цікавою, а й корисною для дітей, які вивчають англійську.


Під час презентації Василь Шкляр прочитає вибрані уривки з «Помсти Баби Яги» й розповість цікаві історії з власного дитинства, а художник Кость Лавро проведе майстер-клас із малювання. 



Василь Шкляр – один із найбільш відомих і читаних сучасних письменників, «батько українського бестселера», автор романів «Чорний ворон», «Маруся», «Чорне сонце», володар численних літературних нагород і лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, яку відмовився отримувати за часів Януковича, а натомість одержав її «народну версію», зібрану зусиллями громадськості.

Кость Лавро – видатний майстер сучасної української книжкової графіки, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Його роботи неодноразово входили до каталогів найпрестижніших міжнародних виставок дитячої книги. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar