18 Квітня 2024, 23:30 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Саудаде» Андрія Любки у Чернівцях - 10 Серпня 2017

Презентація «Саудаде» Андрія Любки у Чернівцях

Категорія: «Події»
Дата: 10 Серпня 2017 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Чернівці
Місце: Літературний целанівський центр
Адреса: вул. О. Кобилянської, 51
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 916


У четвер, 10 серпня о 19:00 у Літературному целанівському центрі відбудеться презентація нової книжки Андрія Любки «Саудаде», яка побачила світ у Meridian Czernowitz. Модератор – Лілія Шутяк. Вхід вільний.

«Саудаде» це збірка з 60 коротеньких історій, сюжетних, іноді пригодницьких, часом автобіографічних; деякі з них розгортаються на Балканах, у Бразилії чи білоруській тюрмі, інші ж – у літаку чи в гуртожитку»
Андрій Любка

Збірка історій українського письменника і перекладача Андрія Любки «Саудаде» з'явилась друком у середині травня цього року. Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz та автор застерігають, що книжка може бути небезпечною, адже після її прочитання «хочеться одночасно вирушити в подорож Балканами, випити келих червоного вина і в зручній ложі театру слухати оперні арії».

Понад шістдесят коротких історій – часом іскрометних, подекуди сумних, почасти автобіографічних, але завжди щирих – запрошують читача пережити з автором найщасливіші миті мандрів, симфонічних концертів і не завжди успішних залицянь.


«Саудаде» – це до певної міри продовження книжки «Спати з жінками», – розповідає Андрій Любка, – успіх якої (три перевидання!) був для мене, чесно кажучи, неочікуваним. Чомусь усі звикли говорити, що читачі найбільше люблять романи, оповідання – менше, а короткі тексти, історії, колонки, есейчики, замальовки – й зовсім ні. Виявилося ледь не навпаки: можливо, у наш час людині зручно читати текст на дві-три сторінки, дорогою на роботу чи просто під час паузи з кавою. Хай там як, а «Саудаде» – це збірка з 60 коротеньких історій, сюжетних, іноді пригодницьких, часом автобіографічних; деякі з них розгортаються на Балканах, у Бразилії чи білоруській тюрмі, інші ж – у літаку чи в гуртожитку».

Звертає на себе увагу й незвична назва збірки. Як пояснює письменник, він обрав її тому, що «хочеться, аби українці вивчили нове слово. Воно екзотичне, загадкове й смачно звучить». А що означає – запрошуємо дізнатися на сторінках «Саудаде».


10 серпня. Початок о 19:00. Вхід вільний.
Чернівці, Літературний целанівський центр, вул. О. Кобилянської, 51


0 коментарів

Залишити коментар

avatar