29 Березня 2024, 17:00 | Реєстрація | Вхід
/ Porto Franko: Експериментальна музика та поезофонія - 18 Червня 2017

Porto Franko: Експериментальна музика та поезофонія

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 18 Червня 2017 (Неділя)
Час: 12:00
Вартість: за умовами фестивалю
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Плац Потоцьких
Адреса: вул. Шпитальна, 5
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1437


14-18 червня Івано-Франківськ вкотре стане вільним портом для мистецьких пароплавів та вітрильників із усього світу, занурюючи гостей у свій неповторний урбаністичний міф. Барокові костьоли та кам’яниці, урбаністичні підземелля та дахи будинків перетворяться на декорації чотириденної постмодерної опери. Експериментальна музика та альтернативний театр, інсталяції та перформанси стануть гімном еклектичній архітектурі провінційного міста, загубленого на кордоні двох імперій. Вітер із азійських пустель та туман із узбережжя шекспірівської Данії змішаються у затоках фантастичного карпатського моря, народжуючи звуки, фарби, слова та форми майбутнього.

PORTO FRANKO - це музичні та поетичні виступи, літературні дискусії, кінопокази, художні виставки та арт-перформанси на вулицях, у парках, на площах, у дворах міста, та повсюди! Вони перетворять його архітектурну площину на грандіозну багаторівневу сцену, стираючи межі між митцем та глядачем.


Звуки та слова, вібрації струн та акорди симфонічного оркестру, електронні біти та небачені інструменти майбутнього все це: «ЕКПЕРИМЕНТАЛЬНА МУЗИКА та ПОЕЗОФОНІЯ»

Три «кита» станіславського феномену, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько та Юрій Іздрик стануть «мольфарами» фестивалю, які розкажуть у неповторних «поезофонічних» перформансах свою історію «PORTO FRANKO».

Австрія та Польща, Київ та Відень, Голландія та Сенегал, Іран та Китай уже лаштують свої галеони та фрегати, джонки та лайнери, які привезуть до нас цього року свої мистецькі скарби:

⚓ Відкриття фестивалю на криші драмтеатру від артистів NOVA OPERA

⚓ BAMBUSO SONORO – з Амстердаму до нас прибуває унікальний бамбуковий орган голландського майстра HANS van KOOLWIJK, що зазвучить в Україні вперше

⚓ «…waiting for JOHN CAGE…» у залі очікування залізничного вокзалу на препарованому роялі прозвучать твори авангадного генія XX століття Джона Кейджа, які зіграє всесвітньо відомий піаніст Антоній Baryshevsky.

POESOPHONIA. Вечір – голос Тараса Прохасько у супроводі африканського музиканта Кеби Ціссохо на піску тропічної сцени в Палаці Потоцьких

POESOPHONIA. Ніч – перформанс у встеленому матрацами скляному фойє драматичного театру триватиме з 12 ночі до сходу сонця: голоса Юрія Іздрика, Анн Беннент та Діани Лотоцької змішаються із медитативними імпровізаціями артистів НОВА ОПЕРА, електронного музиканта Ujif_notfound, іранського контрабасиста Аліреза Тогіяні та австрійського акордеоніста Даміана Келлера. 

⚓ Легендарний Юрій Андрухович та гурт Karbido із новою програмою «Літографії старого Станіслава»

⚓ Симфонічні полотна Ріхарда Вагнера, Вікторії Польової та Леоніда Грабовського у виконанні Національного Президентського оркестру

⚓ «MISSA SOLEMNIS», футуристична меса в художньому музеї поєднає звуки органу Bambuso sonoro, католицькі наспіви «Salve Regina», ісламські солоспіви сенегальского музиканта Кеби Ціссохо та буддиські мотиви китайських музикантів із звуками ортодоксального хору

⚓ Перформанс «Але день не змінюється днем» культового дуету Олексія Шмурака та Олега Шпудейко

⚓ AUSTRITT - просторовий проект музикантів Київського ансамблю нової музики Sed Contra Ensemble

Повна програма на сайті Фестивалю: www.portofrankofest.com

15-18 червня. Івано-Франківськ, Плац Потоцьких, вул. Шпитальна, 5 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar