29 Березня 2024, 13:56 | Реєстрація | Вхід
/ «У пошуках Нового неба» Наталі Яковенко у Києві - 13 Червня 2017

«У пошуках Нового неба» Наталі Яковенко у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 13 Червня 2017 (Вівторок)
Час: 11:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Центр польських та європейських студій НаУКМА
Адреса: вул. Волоська, 10, підвал 6-го корпусу НаУКМА
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 844


Центр польських та европейських студій Національного Університету «Києво-Могилянська академія» спільно з катедрою історії НаУКМА запрошують 13 червня об 11.00 на презентацію-обговорення нової книжки Наталі Яковенко «У пошуках Нового неба: Життя і тексти Йоаникія Ґалятовського», яка побачила світ у видавництві «Критика». 

Книжку присвячено найпопулярнішому свого часу церковному письменникові другої половини ХVІІ століття Йоаникію Ґалятовському. Але йдеться тут не лише про біографію і твори знаного могилянського книжника, тлумача західних уявлень про Бога й світ для тодішнього православного християнина. Авторка унаочнює процес становлення новочасного «інтелектуального повсякдення» в Україні та показує універсальний характер і, водночас, історичну специфіку тих прикмет «самості», що виразно оприявнились у барокову добу «київської відкритості» та «витворили обличчя нової української культури».

Непересічна творча активність о. Йоаникія слугує вдячним тлом для реконструкції загальнішого типу ранньомодерного інтелектуала-богослова києво-могилянського кола, і для цього дослідниця залучає вельми розмаїтий і витончений методологічний інструментарій релігійної антропології, історії уявлень та ідей, історії читання та культурних рецепцій тощо.

Вхід на презентацію вільний. Організатори радо запрошують усіх охочих.

Презентація відбудеться у Центрі польських та европейських студій НаУКМА вул. Волоська, 10, підвал 6-го корпусу НаУКМА). 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar