20 Квітня 2024, 02:50 | Реєстрація | Вхід
/ «Транзишн»: презентація збірки Олександра Михеда - 13 Червня 2017

«Транзишн»: презентація збірки Олександра Михеда

Категорія: «Події»
Дата: 13 Червня 2017 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Майстер Клас
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 57б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1062


13 червня в Домі МК (вул. Богдана Хмельницького, 57б) Олександр Михед презентує збірку оповідань «Транзишн». Модеруватиме зустріч Анастасія Платонова. Початок о 19:00. Під час презентації можна придбати книжки автора. Вхід вільний

Олександр Михед  письменник, куратор мистецьких проектів. Народився 1988 року. Вибрані есеї та фрагменти творів перекладено десятьма мовами. Автор художньої книжки «АмнезіЯ» (2013), збірки оповідань «Понтиїзм» (2014), психотрилера «Астра» (2015), арт-буку «Мороки» (разом із художницею Сонею Мельник, 2016) і нон-фікшн дослідження «Бачити, щоб бути побаченим: реаліті-шоу, реаліті-роман та революція онлайн» (2016). www.mykhed.com 

«Транзишн» Олександра Михеда — це перевірка на міцність оболонки реальності, спроба зазирнути за межу людського, зняти з нього шкаралупу й залишити найважливіше. Що там, усередині? Хіть? Ненависть? Страх? Старі рани, які болять усе життя? Письменник блукає між минулим і майбутнім, і скрізь перед його очима — тільки самотність, тільки морок.


«Якщо наше з Михедом покоління доживе до тієї пори, коли машини часу стануть звичним явищем, він буде крутим таксистом. Так-так, саме на машині часу. Бо вправно прокладає маршрути і добою козацтва, і сучасністю, і майбутнім. Я точно лишатиму йому щедрі чайові».
Сашко Ушкалов

«Вигадані історії, у яких занадто багато справжнього. Справжні історії, у яких, здається, занадто багато вигаданого. Михед препарує консюмеризм, психологічні особливості сучасників і навіть чиюсь лав сторі. Іронічно, дотепно, важко відірватися».
Ірена Карпа

«Транзишн» я поглинув одним ковтком, і це попри те, що оповідання у збірці вражаюче різні. Михед без вагань перекидає читача в просторі та часі власної реальності й при цьому з вартою заздрощів легкістю рухає сюжет. Це круто! І напрочуд важливо в епоху, коли літературі доводиться протистояти 3G-інтернету. Водночас «Транзишн» — це дещо більше, ніж просто поєднання динамічних історій. Ця книга про безжальність та цинічність залиплого в соцмережі покоління, про те, наскільки нищівними, болісними й довготривалими можуть бути наслідки неправильних рішень. Завдяки цьому «Транзишн» як сутність незрівнянно більша від суми частин, що її складають. Збірка схожа на клаптикову ковдру, про яку писав пулітцерівський лауреат Адам Джонсон: полотно з обривків життя. І ви ж розумієте: його зшивають не для того, щоб зігрітися. Воно для того, щоби кожен фрагмент не дав забути про щось справді важливе.
Із великою приємністю рекомендую до читання». 
Макс Кідрук

Київ, «Майстер Клас», вул. Богдана Хмельницького, 57


0 коментарів

Залишити коментар

avatar