20 Квітня 2024, 11:06 | Реєстрація | Вхід
/ Літвечір-дискусія «Сила слова в часи війни» - 29 Травня 2017

Літвечір-дискусія «Сила слова в часи війни»

Категорія: «Події»
Дата: 29 Травня 2017 (Понеділок)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Хрещатик, 46
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 824


Київська Книгарня «Є», Асоціація випускників Коледжу Європи в Україні та Посольство Польщі в Україні запрошують усіх охочих на літературний вечір за участю Посла Польщі в Україні Й.В. Яна Пєкла та авторки роману «АМОР[Т]Е» Олександри Іванюк. Модераторка — Жанна Безп'ятчук. Захід відбудеться 29 травня. Початок — о 18.30.

  • Вогнем і мечем чи коханням і словом: яка справжня сила слова у часи війни та революцій, чи можливе примирення словом?
  • Реальні історії з життя, описані в книжках, – призначені для сучасних поколінь усвідомити актуальні події чи, радше, для наступних поколінь – переосмислити певні віхи?
  • Інтерпретація історичних подій з точки зору національних інтересів: чи завжди вона різна і навіть антагоністична для протилежних сторін?
Для пошуку відповідей на ці запитання Асоціація випускників Коледжу Європи в Україні ініціює літературну зустріч-дискусію.

Вечір відкриватиме пан Ян Пєкло, Посол Республіки Польщі в Україні й автор роману «Запах ангела». Історія наших днів про почуття, що перемагає все, навіть кінець світу, що розгортається на тлі драматичних подій: акції на підтримку польського Солідарності, війна на Балканах, теракт 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку і Помаранчева революція в Україні.

Передісторією та метою написання роману «АМОР[Т]Е» поділиться його авторка, Олександра Іванюк. Роман заснований на реальних подіях, в яких головними дійовими особами є італійка Франческа Леонарді і вчитель історії, громадський активіст Юрій Матущак із Донецька. Франческа відкриває для себе український Донецьк і водночас – сильні почуття до Юрія. Драматично розпочинається і завершується історія їхніх стосунків якраз під час Євромайдану в Донецьку і наступної окупації міста Росією.


Київська Книгарня «Є», вул. Хрещатик, 46. Тел.: (044) 337 97 72


0 коментарів

Залишити коментар

avatar