25 Квітня 2024, 02:29 | Реєстрація | Вхід
/ Всеукраїнський конкурс оповідань до ювілею Стівена Кінга - 15 Травня 2017

Всеукраїнський конкурс оповідань до ювілею Стівена Кінга

Категорія: «Конкурси»
Дата: 15 Травня 2017 (Понеділок)
Час: 01:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 3.9
Матеріал додав: Deresh1994
Кількість переглядів: 7097


Стівен Кінг. Український клуб оголошує Всеукраїнський конкурс оповідань, присвячений 70-літтю письменника, який не потребує представлення, — Стівена Кінга

Конкурс проводиться з метою популяризації творчості Стівена Кінга, розвитку української літератури в жанрі горор та виявлення пласту авторів, що працюють в даному жанрі і розвивають його.

Конкурс проводиться в кілька етапів: прийом оповідань, вичитка та відбір кращих творів, видання друкованої збірки.



ПРАВИЛА 

Заявкою на участь є надіслане оповідання. Надсилаючи оповідання, автор погоджується з цими Правилами та зобов’язується їх дотримуватись.

На Конкурс приймаються оповідання українською мовою об’ємом від 15.000 до 40.000 знаків, враховуючи пробіли в статистиці Word. 

Від одного автора — не більше двох оповідань. Якщо оповідання написане у співавторстві, то кожен зі співавторів має право, крім нього, надіслати не більше одного оповідання, написаного індивідуально. 

До участі не допускаються оповідання, опубліковані в Інтернеті, на папері, у вигляді аудіо-книги тощо, а також твори, які брали або беруть участь в будь-яких конкурсах чи відборах до збірників, антологій і т. п. Викритий у шахрайстві автор знімається з конкурсу з усіма роботами і потрапляє в чорний список, наступні спроби автора не розглядатимуться.

Жанрові рамки обмежені літературою «темного спрямування»: горор, трилер, нуар, постапокаліптика, дарк-фентезі тощо.  При цьому вітається мішанина жанрів: якщо у вас є ідеї щодо міцного кібер-панку з елементами горору, або зловісний детектив, від якого дрижать піджилки, надсилайте. Містична лірика, романтичні історії про мерехтливих вампірів не заборонені, але мають менше шансів потрапити у число переможців. 

Ненормативна лексика, екстремальні сцени насилля не табуйовані, але краще їх подавати дозовано і утриматись від занадто радикальних текстів.  Впливайте на свідомість читача авторською майстерністю, а не шокуйте його тоннами крові.   

У Конкурсу немає теми. Фантазії автора дається повна свобода. Єдине зауваження — ніякого епігонства, жодних фанфіків та оповідань за мотивами творів Стівена Кінга. 
Перевага надаватиметься оригінальним творам, що внесуть якусь новизну в жанр, уникайте шаблонів, повторів, оперування заїждженими образами. 


ПОРЯДОК ПОДАЧІ РОБІТ


Твори надсилаються в електронному листі як прикріплений файл на адресу: skuk.uaclub@gmail.com. У темі листа потрібно вказати «Конкурс до ювілею Стівена Кінга». Допустимі формати: doc, docx, rtf. У тілі листа обов’язково вказується ім’я автора або творчий псевдонім, дається посилання на акаунт у соціальних мережах або будь-яку іншу інформацію, що дозволяє ідентифікувати автора.

Листування з координатором має вестися автором з однієї електронної адреси. Якщо тексти надсилаються не одним листом, то в кожному наступному дається інформація про оповідання, надіслане раніше (назва, дата відправки). Будь-яка виявлена ​​нестиковка, пов’язана з порушенням даного пункту, є підставою для зняття учасника з конкурсу на будь-якому етапі.

Файл з текстом оповідання не повинен містити колонтитули, ілюстрації, інформацію про автора чи будь-які інші дані, що не стосуються твору. 

Шрифт: Times New Roman, 12 кегль, інтервал 1,5.

Всі оповідання перед прийомом на Конкурс вичитуються.

Адміністрація залишає за собою право не допустити розповідь до участі в Конкурсі (невідповідність жанру; слабкість з літературної точки зору; компіляцію з раніше відомих текстів, інші причини).

У разі відмови в прийомі роботи на Конкурс, Адміністрація не зобов’язана доводити своє рішення. Рішення відмовити в прийомі розповіді на Конкурс не може бути оскаржене Автором.


ТЕРМІНИ

Прийом оповідань – з 15 березня до 15 травня 2017 року. 


ВІДБІР ПЕРЕМОЖЦІВ


Роботи, надіслані на конкурс, потрапляють до суддів (членів таргет-групи), а ті, керуючись своєю суб’єктивною оцінкою, відбирають твори, які вважають вартими збірки. Наступний етап голосування включає в себе спільне обговорення та порівняння списків. Якщо оповідання входить до списку трьох і більше суддів, воно автоматично проходить до фіналу, два голоси тягнуть за собою подальше обговорення в індивідуальному порядку. 

Оповідання, рекомендовані до друку, надсилаються авторам для редагування відповідно вказаних зауважень, після чого вичитуються Адміністрацією.

Терміни роботи над збіркою, умови друку, кількість екземплярів тощо будуть визначені згодом, в процесі проведення Конкурсу актуальна інформація буде доведена на сторінці https://vk.com/skuaclub70 



17 коментарів

avatar
Я хотела спросить, писать можно исключительно на украинском языке?
avatar
да, в условиях обозначено: "На Конкурс приймаються оповідання українською мовою...".
avatar
Так, лише українська мова.
avatar
Перепрошую, 15 травня - це дедлайн чи початок прийому творів? cool
avatar
це дедлайн прийому творів
avatar
Як тут можна зареєструватися?
avatar
скажіть, будь ласка, мова про реєстрацію на цьому сайті, чи про участь у конкурсі?
avatar
мова про реєстрацію йдеться.
avatar
Посилання на реєстрації на сайті знаходиться у верхній панелі сайту, поряд із датою та часом, а також у Формі входу на сайт, в панелі сайту зправа(нижня частина форми, поряд із "Забули пароль" є "Реєстрація")
avatar
Є вікові обмеження?
avatar
0
17 Ігор Паращак • 02:32, 17 Листопада 2017
Окрім склерозу, ніяких... smile
avatar
Підкажіть будь ласка, чи очікується щось на зразок цього конкурсу, але з жанру НФ? І чи можливо буде застосовувати російську мову? Дякую!
avatar
0
12 Ігор Паращак • 23:04, 15 Липня 2017
Від 15 травня минуло два місяці. Є якісь новини про те як відбувся конкурс, чиї твори пройшли, чиї не пройшли? Чи все глухо, як у підбитому танку?
avatar
результати конкурсу оприлюднюються на сторінках організатора конкурсу у соціальних мережах:

https://facebook.com/stephenkinguaclub
https://vk.com/stephenkinguaclub
тощо
avatar
0
14 Фотя Витрыло • 10:35, 16 Липня 2017
Організатори конкурсу не в курсі, що ВКонтакті на Україні заблоковано??? :))))))))
avatar
мають сторінку у Facebook. але то вже до них питання.
avatar
0
16 Фотя Витрыло • 11:19, 16 Липня 2017
Та то я так... до слова :)))

Залишити коментар

avatar