19 Березня 2024, 04:19 | Реєстрація | Вхід
/ «Lichtung» Елли Євтушенко в Тернополі - 13 Травня 2017

«Lichtung» Елли Євтушенко в Тернополі

Категорія: «Події»
Дата: 13 Травня 2017 (Субота)
Час: 14:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 802


Тернопільська Книгарня «Є» та видавництво «Крок» в рамках «Мистецького фестивалю «Ї» запрошують на презентацію поетичної книжки Елли Євтушенко «Lichtung». Захід відбудеться 13 травня. Початок – о 14.00. Модератор – Юрій Завадський.

Це дебютна збірка молодої київської поетки, солістки гуртів «Drunk & Drowned» та «Микола і телевізор», перекладачки Елли Євтушенко. Про авторку так відгукується Петро Мідянка
«У віршах молодої киянки Елли Євтушенко відчутний той життєствердний ритм життя, який притаманний наймолодшій генерації новочасних українських поеток. Незважаючи на свій тривалий побут у мегаполісі, вона надзвичайно тонко й щемливо вловлює світобудобуву, найменша рослинка й комашинка в неї наповнена музикою, світлом, рухом. Маючи тверде опертя на модерні філософські течії, Елла Євтушенко зачаровує читача вишуканою й органічною літературною мовою, що перетікає в тонкі образи й метафори. Авторка не боїться експериментувати зі словом. Вона через десятиліття робить перегук з Йогансеном, Семенком, Тичиною. У неї легко поєднується класично-канонічна строфіка з вільним віршем. І все це сповнене музики,сонячних бризок,рвучкого вітру, легкості й стихії леткості та етеру…».

Елла Євтушенко народилася в Києві. Навчається в КНУ ім. Шевченка на французькій філології. Фіналістка конкурсів «Молода Республіка Поетів» та «Dictum», лауреатка конкурсу видавництва «Смолоскип». Крім того, що пише поезію, перекладає з французької мови маловідомих в Україні поетів ХХ століття (Шарль Жульє, Венера Курі-Гата). Вокалістка, а також спів- та просто авторка текстів у трьох гуртах: рок-бенді Drunk&Drowned та електронних проектах «Микола і Телевізор» та ВІА «ОВВА».


Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar