29 Березня 2024, 08:56 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Маріо Ріґоні-Стерна в Києві - 26 Квітня 2017

Презентація книжки Маріо Ріґоні-Стерна в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 26 Квітня 2017 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 811


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Кліо» запрошують на презентацію книжки Маріо Ріґоні-Стерна (Італія) «Сержант у снігах», яка відбудеться 26 квітня. Початок – о 18.00. Учасники: перекладач Андрій Омельянюк, завідувач кафедри джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін НПУ ім. Драгоманова Олександр Потильчак, завідувач відділу історії України періоду Другої світової війни Інституту історії України НАНУ Олександр Лисенко, директорка Італійського інституту культури в Україні Анна Пасторе. Модератор – доктор історичних наук, професор Юрій Шаповал.

Участь італійських військ на стороні гітлерівської Німеччини у війні проти СРСР – лише один з епізодів такого глобального конфлікту, яким була Друга світова війна, де зійшлись у смертельному герці мільйони людей і десятки країн. Але і для Італії, і для України цей епізод був дуже показовим і певною мірою унікальним навіть у масштабах світової історії. Адже чи не вперше загарбники і населення окупованих територій поставились одне до одного не з ворожістю і ненавистю, а з симпатією і взаємоповагою – аж до порятунку життя формальних «ворогів».

У цій книзі допитливий читач отримає вичерпну інформацію про цю сповнену драматизму і гуманності сторінку історії, описану в науково-популярних нарисах провідних спеціалістів з даного питання Марії-Терези Джусті (Італія) та Олександра Потильчака (Україна). А ще – стане свідком розгрому і подальшого відступу італійських військ разом з героєм документальної повісті «Сержант у снігах» видатного письменника Маріо Ріґоні-Стерна, яка стала класикою військової мемуаристики і вперше публікується у перекладі українською мовою.



Маріо Ріґоні-Стерн видатний італійський письменник та журналіст. «Сержант у снігах» — найвідоміших його твір та один із найкращих італійських творів на воєнну тематику. Повість написана на основі власних спогадів автора про участь у так званій Російській кампанії італійської армії (більшість воєних дій відбувалась на території української Слобожанщини).


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar