19 Квітня 2024, 17:06 | Реєстрація | Вхід
/ 25 квітня: Презентація книжки брата Алоїса в Києві - 25 Квітня 2017

25 квітня: Презентація книжки брата Алоїса в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 25 Квітня 2017 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 799


Київська Книгарня «Є» та видавництво «Дух і літера» запрошують на презентацію книжки брата Алоїса «На шляху до нової солідарності. Тезе сьогодні» (розмови з Марко Ронкаллі), що відбудеться 25 квітня. Початок – о 18.30. Учасники: Марина Мартиненко, отець Андрій Дудченко, отець Войчех Сурувка, Марія Мелешко-Судьїна, Костянтин Сігов.

Наскільки смиренна і скромна, настільки ж і світла особистість, брат Алоїс присвятив себе життю за духом та обітницями спільноти Тезе, дбати про які йому заповів її засновник брат Роже. Вперше він береться за книгу, щоб засвідчити про власний життєвий шлях, яким чином він втілює сьогодні заповіданий йому спадок у світі, де зростають різноманітні бар’єри і де воєнні дії та злидні виганяють мешканців із рідних країв.

Брат Алоїс народився в Німеччині у 1954 році. З 1984 року має французьке громадянство. За віросповіданням – католик. Його батьки походять із колишньої Чехословаччини. Після кількаразових коротких перебувань у Тезе, у 1974 році він залишився волонтером-помічником на довший час, а згодом отримав білий одяг. Відтоді він постійно живе в Тезе. Як волонтер, а згодом як брат, він відвідував багато країн Центральної та Східної Європи, щоб підтримувати там християн у час радянських утисків. Згідно з «Правилом Тезе», опублікованим у 1853 році братом Роже, він призначив брата Алоїса своїм наступником зі згоди братів на спільній раді в січні 1998 року. Брат Роже неофіційно обрав його вже 1978 року. В січні 2005 року через похилий вік брат Роже повідомив спільноті, що цього року брат Алоїс займе його місце. В останні роки брат Алоїс був координатором міжнародних молодіжних зустрічей в Тезе та європейських зустрічей молоді в різних великих містах Європи.



Марко Ронкаллі (1959 р. н.) – есеїст, журналіст, спеціалізується на історії Церкви та культури ХХ століття. З 2010 року є президентом Фонду Papa Giovanni XXIII в Берґамо. Автор численних біографій та книг-інтерв’ю.


Київська Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота». Тел.: (044) 235 88 54


0 коментарів

Залишити коментар

avatar