19 Березня 2024, 11:23 | Реєстрація | Вхід
/ Жерар де Кортанз «Фріда Кало. Безжальна врода» - 13 Квітня 2017

Жерар де Кортанз «Фріда Кало. Безжальна врода»

Категорія: «Події»
Дата: 13 Квітня 2017 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: olena_yurchuk
Кількість переглядів: 953


Дніпровська Книгарня «Є», Французький Альянс у Дніпрі та видавництво «Нора-друк» запрошують на презентацію книжки Жерара де Кортанза «Фріда Кало. Безжальна врода», яка відбудеться в рамках фестивалю «Французька весна в Україні» у четвер, 13 квітня. Початок – о 18.00. Модераторка – Надійка Вовк

У біографії видатної мексиканської художниці Фріди Кало відомий французький письменник і журналіст Жерар де Кортанз відкриває перед читачами світ шалених почуттів, непримиренних пристрастей, безкомпромісної богеми та політичних інтриг. На сторінках цієї книжки постає вся суть Мексики – через образи її найвідоміших митців, її символів: Фріду Кало і Дієго Ріверу. 

Передмову до книжки написала Ірена Карпа. На обкладинці використано зображення картини Аліни Півненко «Фріда з папугами». Видання було здійснене за підтримки Програми сприяння видавничій справі «Сковорода» Посольства Франції в Україні / Французького інституту в Україні. 



Жерар де Кортанз – автор більше 70 книг, які перекладені на двадцять мов, лауреат багатьох літературних премій, серед яких одна з найголовніших французьких премій – Ренодо (за роман «Ассам», 2002 р.). Є автором кількох біографічних есе, літературно-критичних творів, перекладач. Український читач мав вже змогу познайомитися з романом Жерара де Кортанза «Індиго», що вийшов в українському перекладі у «Видавництві Жупанського» у 2014 році. За цю роботу перекладачка Галина Чернієнко отримала Премію ім. Григорія Сковороди – 2015. У 2016 році побачив світ український переклад есе Жерара де Кортанза «Фріда Кало, безжальна врода» (вид-во «Нора-Друк», перекладач Іван Рябчій), який також мав неабиякий читацький успіх.


Дніпровська Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі). Тел.: (056) 732-13-92


0 коментарів

Залишити коментар

avatar