28 Березня 2024, 13:57 | Реєстрація | Вхід
/ Дитяча субота: «Біла трішки чорна-пречорна книжка» - 8 Квітня 2017

Дитяча субота: «Біла трішки чорна-пречорна книжка»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Квітня 2017 (Субота)
Час: 12:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 965


Вінницька Книгарня «Є» та видавництво Vivat запрошують дітей 6-12 років та їхніх батьків на Дитячу суботу — презентацію книжки Кузька Кузякіна «Біла трішки чорна-пречорна книжка» за участю автора. Зустріч відбудеться 8 квітня. Початок – о 12.00.

Якщо опівночі в чорному-пречорному лісі одна необачна чорна-пречорна вівця зустріне білого-пребілого вовка, годі сподіватися від цієї історії чогось доброго. Тому замість бути мудрою й розумною, ця книжка вийшла чорною-пречорною. Хоч і трішки білою. Розповідає вона цікавинки про природу чорного й білого кольорів, чорних дір, про абсолютно чорне Сонце, походження деяких українських топонімів, чорно-білі види тварин, прислів’я, зорові ілюзії, омоніми та багато іншого. Виняткової чорноти від першої до останньої сторінки книжці додає чорний-пречорний гумор. А особливо невгамовні читачі знайдуть у ній цікаві завдання для самостійного виконання та експериментування з чорним і білим.

«Своєю структурою книжка чимось нагадує «Науку плоского світу», написану Террі Пратчеттом у співавторстві з відомими популяризаторами науки. В ній теж смішний, дотепний та іноді абсурдний сюжет переривається науковими фактами і поясненнями. Однак якщо Пратчетт орієнтувався на відверто дорослу аудиторію та читачів, котрі більш-менш на «ти» з наукою в цілому, то Кузякін говорить з дітьми, і виходить це в нього ой як здорово! У книзі немає повчань, нудних описів і монотонних пояснень. Герої тут говорять живою розмовною мовою, їх приємно слухати, їм віриться одразу».
Оглядачка Ольга Пелюшенко


Відвідувачі «Дитячої суботи», попри монохромну тональність книжки, поринуть у неймовірно насичений світ пригод і курйозів разом з веселим Кузьком Кузякіним. Таке не можна пропустити!



Кузько Кузякін – дитячий письменник, ілюстратор. Працював редактором та ілюстратором кількох дитячих журналів («Пізнайко», «Професор Крейд», «Артек», «Мамине сонечко»). Проілюстрував 11 книжок для українських і зарубіжних видавництв.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar