23 Квітня 2024, 14:41 | Реєстрація | Вхід
/ «Українська культура в Криму». Зустріч зі Світланою Кочергою - 15 Березня 2017

«Українська культура в Криму». Зустріч зі Світланою Кочергою

Категорія: «Події»
Дата: 15 Березня 2017 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Рівне
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Короленка, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 795


Рівненська Книгарня «Є», до річниці сумнозвісних подій у Криму — анексії півострова Росіською Федерацією, запрошує на розмову зі Світланою Кочергою – письменницею, дослідницею, екс-директоркою Музею Лесі Українки в Ялті. Тема розмови – «Українська культура в Криму: як було, як є, чого чекати». Захід відбудеться 15 березня. Початок – о 18.00. Модераторка – Анастасія Левкова.

Як українська культура була представлена у Криму до анексії? Чи справді була там, як ми звикли вважати, «загнана в ґетто»? Наскільки був цікавим кримчанам та численним гостям південного берега Криму Музей Лесі Українки в Ялті – будинок, у якому українська письменниця прожила два роки? Чим іще був цей Музей для ялтинців, окрім як будинком, який відтворював побут українців на зламі ХІХ-ХХ століть?

Із якими труднощами стикався музей до анексії Криму? Із якими – після неї? Чи можемо говорити про присутність української культури в нинішньому, післяанексійному, Криму?


Про це розповість Світлана Кочерга – письменниця, дослідниця, докторка філологічних наук, екс-директорка Музею Лесі Українки в Ялті, завідувачка кафедри української філології та методики викладання Кримського гуманітарного університету (м. Ялта), заслужена працівниця культури АР Крим. Займалася темами моря в літературі, досліджувала життя і творчість Лесі Українки, є авторкою статей про митців Кримського півострова. Ініціаторка створення єдиного українського аматорського театру в Ялті «Сім Муз» (2003 р.), у репертуарі якого – постановки за творами Лесі Українки, Ольги Кобилянської,Хорхе Луїса Борхеса, Семюеля Беккета, Івана Малковича.

З 2014 року Світлана Кочерга мешкає в Рівному. Від вересня 2015 року обіймає посаду професорки кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія».


Рівненська Книгарня «Є», вул. Короленка, 2. Тел.: (0362) 26 39 41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar