19 Березня 2024, 09:28 | Реєстрація | Вхід
/ «Чарунки долі» Вахтанґа Кебуладзе у Вінниці - 6 Березня 2017

«Чарунки долі» Вахтанґа Кебуладзе у Вінниці

Категорія: «Події»
Дата: 06 Березня 2017 (Понеділок)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 946


Вінницька Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію збірки есеїв Вахтанґа Кебуладзе «Чарунки долі», яка відбудеться 6 березня за участю автора. Початок – о 18.30. Модератор – Олександр Вешелені.

Про модний вік, владу й насильство, користь краси й контрабанду розуму, порно і «кінець Європи», антисексуальну контрреволюцію та ікону як спосіб присутності, а також про те, як думки стають мистецтвом, а філософія – літературою, розповість філософ, перекладач, поет і публіцист, майстер оповідей Вахтанґ Кебуладзе. Він уміє розставляти важливі акценти та конструювати висновки і логічні ланцюжки, проводити найнеочікуваніші паралелі і вибудовувати нові концепції бачення та сприйняття. З ним цікаво говорити, його неймовірно цінно слухати.

На сторінках книжки «Чарунки долі» зустрічаються філософи й митці з різних країн і часів. Автор змушує їх говорити одні з одними. Із цієї розмови народжуються нові історії, з яких і складено цю книжку. 

«Теми цих оповідок не задані єдиним сюжетом або загальною ідеєю, вони вигулькують випадково, – каже Вахтанґ Кебуладзе. – При цьому можливі й навіть необхідні повтори фраґментів одних оповідок в інших. Адже всі ці теми вплетені в тканину оповідання про світ, яку створюють різні оповідачі. Повтори — вузли переплетень. Оповідки – чарунки долі. Оповідач – стрибун, що стрибає від чарунки до чарунки. Траєкторія його стрибків примхлива, не пряма лінія з чіткою спрямованістю, а зигзагоподібні переплетені вічка. До того ж оповідачів багато, траєкторії їхніх стрибків деколи перетинаються, а деколи скеровані у різні боки. Так у поліфонії оповідок про світ нашого життя створюється мережа нашої сили».


Вахтанґ Кебуладзе – філософ, перекладач, поет і публіцист, автор пісень і вокаліст рок-гурту «Джин». Закінчив Київський Національний університет імені Тараса Шевченка, потому стажувався в німецьких університетах у Констанці та Фрайбурзі. Тепер викладає в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та Києво-Могилянській академії. Численні наукові та публіцистичні статті автора виходили друком українською, німецькою та російською в Україні, Австрії, Білорусі, Литві, Німеччині, Польщі, Румунії, Словенії та Чехії. Переклав з німецької на українську і опублікував книжки Бернгарда Вальденфельса «Топографія Чужого», Едмунда Гусерля «Досвід і судження», Альфреда Шюца і Томаса Лукмана «Структури життєсвіту». У 2011 році написав і видав друком книжку «Феноменологія досвіду». У 2016 році у «Видавництві Старого Лева» вийшла книжка Вахтанґа «Чарунки долі», нагороджена Премією імені Юрія Шевельова.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar