28 Березня 2024, 21:41 | Реєстрація | Вхід
/ Розмова про Захер-Мазоха з Павлом Ар’є у Львові - 27 Січня 2017

Розмова про Захер-Мазоха з Павлом Ар’є у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 27 Січня 2017 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Кав`ярня-галерея «Штука»
Адреса: вул. Котлярська, 8
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 909


Третій рік поспіль Літ/UA організовує до дня народження Леопольда фон Захер-Мазоха дискурси та обговорення навколо ролі письменника в світовій культурі та його значення для України. 

27 січня, в п`ятницю, о 18:00 у кав`ярні-галереї «Штука» разом з режисером та драматургом Павлом Ар'є поговоримо про роль Мазоха у світовій культурі та способи інтерпретації головного твору письменника «Венера у хутрі». Модерує Ірена Яніцька

Уже в 28 років Захер-Мазох був знаменитим письменником, новатором у літературі і працював над висвітленням історії русинів, а також їх реального життя та прагнень: «Як це можливо? - писав Захер-Мазох о. Михайлу Куземському - щоб трьохмільйонний народ русинів, покликаний до того, щоб з повною могутністю своєї величної природної сили втручатися в історію Австрії; народ, чия вроджена інтелігенція, несхитний характер, доброчесна вірна вдача, фізична і духовна свіжість, що дають йому перевагу перед усіма народами Австрії, повинен в усьому поступатися цим народам?», - яка, щоправда, так і непобачила світ у вигляді книги. Але не завдяки галицьким історіям письменник став відомий, точніше не лише завдяки їм - «Венера у хутрі» найвідоміший твір Леопольда фон Захер-Мазоха, вперше був надрукований в 1870 році, у циклі «Спадок Каїна». Автобіографічна повість стала наслідком інтриги з Фанні фон Пістор і першим твором у літературі, який відкрив Європі проблеми жіночої емансипації, незвичних стосунків між чоловіком та жінкою та спровокує публіку зображенням особливих проявів чутливості.


27 січня, 18:00. Вхід вільний. м. Львів, Кав`ярня-галерея «Штука», вул. Котлярська, 8


0 коментарів

Залишити коментар

avatar