28 Березня 2024, 11:49 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція «Кіплінґ, якого ми не читаємо» у Львові - 18 Листопада 2016

Лекція «Кіплінґ, якого ми не читаємо» у Львові

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 18 Листопада 2016 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 879


Львівська Книгарня «Є» та видавництво «Навчальна книга — Богдан» запрошують на лекцію перекладача Володимира Чернишенка «Кіплінґ, якого ми не читаємо: невідомі сторінки книжок і біографії», що відбудеться 18 листопада. Початок — о 18.00.

Володимир Чернишенко – перекладач прози та віршів Редьярда Кіплінґа, організатор Кіплінґ-фесту.

Редьярд Кіплінґ – хто не чув про нього, хто не читав історій про «Мауґлі» чи про допитливе слоненя… Однак переважно на цьому знайомство українського читача з наймолодшим Нобелівським лауреатом і завершується. І дарма, адже Кіплінґ – талановитий реконструктор колоніального побуту, автор віршів, написаних «мовою мільйонів для мільйонів», зачинатель небаченого руху військових волонтерів у Великобританії, рупор англійської нації у часи Першої Світової війни.

Робота, розпочата видавництвом «Навчальна книга – Богдан» має на меті розкрити невідомого нам доти Кіплінґа, його відверті й вільнодумні шкільні історії, відсіяні радянською цензурою казки «Книги джунґлів», патріотичною поезією. Недарма військова лірика Кіплінґа в українських перекладах стає піснями й допомагає військовим українським, як колись – англійським.


Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. Тел.: (032) 235 73 68


0 коментарів

Залишити коментар

avatar