19 Березня 2024, 11:26 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя» - 11 Жовтня 2016

Презентація книжки Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя»

Категорія: «Події»
Дата: 11 Жовтня 2016 (Вівторок)
Час: 16:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1023


Вінницька Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію книжки Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя», яка відбудеться 11 жовтня за участю авторки. Початок – о 17.00. Модератор – Олександр Вешелені.

Книжка Віри Агеєвої «Дороги й середохрестя», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева», – це неймовірно цінне зібрання літературознавчих текстів, у яких є і цікавий погляд у глибину, і аналітичне розбирання кісточок, і формування нового бачення відомих нам героїв і постатей. Про письменників і їх сприйняття нами, про ключі розуміння, текст і контекст, про літературних батьків і дітей, про тих, хто руйнував і будував, говоритиме літературознавець, літературний критик, професорка Києво-Могилянської академії Віра Агеєва.


Книжка «Дороги й середохрестя» Віри Агеєвої – спроба розглянути найцікавіші тенденції й повороти, зміни і зміщення, розломи і зсуви у складному й контроверсійному українському літературному розвитку ХХ-ХХІ століть. Велику увагу відведено автобіографічному дискурсу. Видатний письменник завжди цікавий читачеві не лише своїми текстами, а й біографією, тими аспектами особистого досвіду, які наснажують художній твір, так чи так відбиваються у сюжетах, психології персонажів, навіть в обмовках, шифрах, грі приховування / (напів)відкривання. Мозаїка стилів, шукань, художніх прямувань, творчих біографій розгортається у зверненні до текстів Олександра Довженка, Миколи Бажана, Майка Йогансена, Юрія Косача, Оксани Забужко, Сергія Жадана. Попри те, що саме міжґенераційні конфлікти й рухають мистецький розвиток, бунтівливі діти все ж багато чим завдячують своїм «літературним батькам». Бо від традиції конче треба втікати, але ніколи не можна втекти.


Вінницька Книгарня «Є», вул. Соборна, 89. Тел.: (0432) 52-93-41. Вхід вільний.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar