19 Квітня 2024, 11:32 | Реєстрація | Вхід
/ «Яблуко в тайстрі» Валерії Чорней у Хмельницькому - 7 Жовтня 2016

«Яблуко в тайстрі» Валерії Чорней у Хмельницькому

Категорія: «Події»
Дата: 07 Жовтня 2016 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Хмельницький
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й пов.
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 884


Хмельницька книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на музично-літературний перфоманс «Яблуко в тайстрі» за мотивами однойменної книжки Валерії Чорней (Чернівці). Захід відбудеться 7 жовтня. Початок — о 18.00. Модератор – Олексій Чупа.

Чи доводилося вам чути, як художній текст сплітається з музикою дримби? Чи розгадували ви глибокі й мудрі загадки горян? 7 жовтня у хмельничан буде нагода відчути гуцульську енергетику, насолодитися музикою гір, коли місто наповнить звучання книги «Яблуко в тайстрі» письменниці Валерії Чорней. Опісля музично-літературного перформансу відбудеться спілкування з авторкою книги Валерією Чорней та автограф-сесія письменниці.

«Книга народжувалася у моїй душі все життя, – говорить Валерія Чорней. – Адже роман-містерія «Яблуко в тайстрі» є переосмисленням мого гуцульського етнічного коріння, сили народного мистецтва, долі країни. Твір присвячений пам'яті мого батька, який був карпатським різьбярем. Це книга про два види сердець: одне вміє глибоко бачити свою націю та, зокрема, через мистецтво перетворювати її у безсмертний, непереможний національний міф. А інше серце осліпло, ніколи не вміло витворювати своєї країни».

Валерія Чорней  -  журналістка, письменниця. Дебютний роман-містерія «Яблуко в тайстрі» вийшов у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році. Як журналістка пише на культурні та історико-пізнавальні теми. Улюбленими за десять років роботи журналісткою стали поїздки українськими селами та спілкування з людьми своєї країни, а також написання репортажів. Захоплюється світом фотографії, творчістю Марії Приймаченко. Майже щодня поряд із нею – вірний собака Жужик. Мріє почути спів китів. Мешкає у Чернівцях.


Хмельницька книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й пов. Тел.: (094) 928-31-41


0 коментарів

Залишити коментар

avatar