19 Березня 2024, 13:11 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки Елли Євтушенко "Lichtung" у Києві - 1 Жовтня 2016

Презентація збірки Елли Євтушенко "Lichtung" у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 01 Жовтня 2016 (Субота)
Час: 13:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Музей Шістдесятництва
Адреса: вул. О.Гончара, 33
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1016


"Lichtung" (Крок, 2016) - дебютна збірка молодої київської поетки, солістки гуртів Drunk & Drowned та "Микола і телевізор", перекладачки Елли Євтушенко. В суботу, 1 жовтня, в рамках проекту "Літстейдж" відбудеться перша презентація цієї "трансцендентної подорожі просвітом" для київської публіки. 


"У віршах молодої киянки Елли Євтушенко відчутний той життєствердний ритм життя, який притаманний наймолодшій генерації новочасних українських поеток. Незважаючи на свій тривалий побут у мегаполісі, вона надзвичайно тонко й щемливо вловлює світобудобуву, найменша рослинка й комашинка в неї наповнена музикою, світлом, рухом. Маючи тверде опертя на модерні філософські течії, Елла Євтушенко зачаровує читача вишуканою й органічною літературною мовою, що перетікає в тонкі образи й метафори. Авторка не боїться експериментувати зі словом. Вона через десятиліття робить перегук з Йогансеном, Семенком, Тичиною. У неї легко поєднується класично-канонічна строфіка з вільним віршем. І все це сповнене музики,сонячних бризок,рвучкого вітру, легкості й стихії леткості та етеру…"
Петро Мідянка


Елла Євтушенко народилася в Києві. Навчається в КНУ ім. Шевченка на французькій філології та цікавиться функціями пунктуації та нелітерних знаків загалом у сучасній поезії. Фіналістка конкурсів «Молода Республіка Поетів» та «Dictum», лауреатка конкурсу видавництва «Смолоскип». Крім того, що пише поезію, перекладає з французької мови маловідомих в Україні поетів ХХ століття (Оділон-Жан Перьє, Шарль Жульє, Венера Курі-Гата). Вокалістка, а також спів- та просто автор текстів у трьох гуртах: рок-бенді Drunk&Drowned та електронних проектах «Микола і Телевізор» та ВІА «ОВВА».


1 жовтня, Початок о 14:00. Київ, Музей Шістдесятництва, вул. О.Гончара, 33


0 коментарів

Залишити коментар

avatar