20 Квітня 2024, 06:35 | Реєстрація | Вхід
/ «Мовні війни» Володимира Селезньова у Дніпрі - 27 Вересня 2016

«Мовні війни» Володимира Селезньова у Дніпрі

Категорія: «Події»
Дата: 27 Вересня 2016 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1078


Дніпровська Книгарня «Є» та видавництво «VIVAT» запрошують на презентацію книжки Володимира Селезньова «Мовні війни», яка відбудеться 27 вересня. Початок – о 18.30.

Колись широко тиражувались твердження, нібито українська мова — це та сама російська, але зіпсована польськими та «галицькими» словами. На цьому часто-густо спекулювали люди, далекі не тільки від лінгвістики, але й взагалі від науки. Але чи так уже суттєво вплинула польська мова на українську? Скільки полонізмів та інших запозичень насправді містить українська мова? Взагалі, чи шкідливі запозичення, і як справді вибудовують взаємодії між різними мовами?

Мовна проблема використовується для розбурхування суперечностей у суспільстві. Агенти впливу користуються незнанням, чи то пак невіглаством широкого загалу, просуваючи шовіністичну ідею про меншовартість української мови. Ця книжка на конкретних прикладах розвінчує мовні міфи.

Володимир Селезньов – журналіст із Дніпра, автор статей з історичної та мовознавчої тематики у газетах «Собор» (Дніпро), «Лица» (Дніпро), «День» (Київ), зокрема «Звідки родом Ілля Муромець», «Скільки було Запорозьких Січей», «Правда історії та міфи мовознавства» та інші.


Дніпровська Книгарня «Є»: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі).Тел. (056)732-13-92


0 коментарів

Залишити коментар

avatar