25 Квітня 2024, 16:08 | Реєстрація | Вхід
/ Андрій Любка стане гостем резиденції в Бучачі - 24 Вересня 2016

Андрій Любка стане гостем резиденції в Бучачі

Категорія: «Події»
Дата: 24 Вересня 2016 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: вільний
Місто: Буча
Місце: «Кав'ярня на Аґнона»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1169


Протягом тижня (24 вересня - 1 жовтня) український поет, перекладач і есеїст Андрій Любка завітає до короткотермінової літературної резиденції у Бучачі, що є частиною більшої програми «Аґнон: 50 кроків, щоб зрозуміти».

Андрій мешкатиме в Бучачі, матиме презентації, зустрічі із мешканцями, тематичні екскурсії містом маршрутами Аґнона, ну і звісно, зможе відчути себе у Бучачі нічним постояльцем, яким свого часу був і Аґнон, коли навідався у міжвоєнний період до рідного міста. Вже цієї суботи чекаємо Андрія Любку в Бучачі. 


Розклад презентацій і зустрічей з Андрієм Любкою в Бучачі


24 вересня (субота), 17:00
«Кав'ярня на Аґнона»
Презентація збірки оповідань «Кімната для печалі» та зустріч із автором.

25 вересня (неділя), 17:00
Арт-Двір
Знайомство із Андрієм Любкою, як учасником резиденції, коротка презентація збірки оповідань «Кімната для печалі», прямий радіо-ефір від Radio SKOVORODA.

26 вересня (понеділок), 11:00
Районна бібліотека
Зустріч Андрія Любки із бібліотекарями району та мешканцями міста, презентація збірки оповідань «Кімната для печалі»


Андрій Любка  український поет, перекладач і есеїст. Автор збірок поезій «Вісім місяців шизофренії» (2007), «ТЕРОРИЗМ» (2008), «Сорок баксів плюс чайові» (2012), збірки оповідань «КІЛЕР» (2012), збірки есеїстики «Спати з жінками» (2014), роману «Карбід» (2015), збірки оповідань «Кімната для печалі». Учасник багатьох українських і міжнародних культурних заходів у Берліні, Варшаві, Києві, Празі, Стамбулі, Кракові, Інсбруку, Ляйпціґу, Львові, Одесі, Харкові, Дармштадті тощо. Більше інформації про автора.

«Кімната для печалі» – збірка сюжетно не пов’язаних між собою оповідань Андрія Любки, які, можна вважати й романом, якщо прийняти тезу, що головним героєм цього роману є самотність. Покинуті, ревниві, зовсім юні й поглинуті спогадами про вже прожите життя – усі ці люди на межі відчаю знаходять власне місце для плекання туги, кімнату для печалі, захисну мушлю. Знаходять, бо знають: саме самотність – найприродніший стан людини.


Проект відбувається за підтримки Goethe-Institut Ukraine. Фото - з архіву Андрія Любки.

Посилання з теми: 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar